Inspiroidun työssäni usein muista taiteenlajeista. Maaliskuun Dekoon toteutetun sisustusjutun innoittajana toimi palkitun argentiinalaisen valokuvaajan Romina Ressian työ Bubble Gum, jonka sattumalta näin ja lopulta halusin ostaa itselleni.

Kuvan valo ja tunnelma ovat kuin vanhasta hollantilaisesta maalauksesta, mutta yllättäen mekkoon puettu nykyajan tyttö puhaltaa purkkapalloa. Arvokkaan ja klassisen rikkoo jokin uusi ja outo. Lähes kaikissa Ressian töissä historia kohtaa nykypäivän kiinnostavalla tavalla: Vanhoihin pukuihin puetut mallit syövät hampurilaisia tai juovat Coca-Colaa.

deko, sisustus, jenni juurinen

Purkkapalloja kuvauksissa

Koska sisustusjutun teemana oli vanhojen ja uusien kalusteiden ja esineiden yhdistäminen, oli tuo valokuva koko ajatuksen kiteytymä. Yhdistelin kuvissa esimerkiksi vanhan puisen sarjapöydän, klassisen sohvan ja modernin kattovalaisimen. Eri muotokieltä ja aikaa edustavien esineiden kohtaamisesta syntyy persoonallinen ja kerroksellinen sisustus.

Halusin jutussa viitata Ressian valokuvateokseen myös konkreettisesti ja niinpä ihana mallimme Myy puhaltaa sivulla 10 purkkapallon. Hubba Bubba on edelleen paras purkka näyttäviin ja kestäviin purkkapalloihin.

deko, sisustus, jenni juurinen

Lue lisää:

Jenni Juurinen: Helmikuun sisustusjutun ajatus lähti pahvilaatikosta

Jenni Juurinen: Tammikuun kolme sanaa – naisellisuus, galleria ja sirous