Dekon helmikuun sisustusjuttu pyrkii vastaamaan seuraaviin kysymyksiin: Mitä pieni koti tarvitsee, mitä voi tehdä edullisesti itse ja minkälaiset kalusteet mahtuvat pieneen tilaan?

Visuaalisen kehyksen jutun toteutukselle tarjoaa pahvilaatikko, ja koko kuvasarjan voi nähdä kurkistuksina pahvilaatikon sisään.

Mitä teille tulee ensimmäiseksi mieleen uudesta asunnosta, pienistä tiloista tai muuttamisesta? Minulle vastaus on pahvilaatikko. Heti sen jälkeen myös remontti ja pakkaaminen. Laatikoita tarvitaan paljon. Niihin pakataan, säilötään ja niistä puretaan tavaroita. Pahvilaatikossa kulkevat monet pienet ja särkyvät esineet.  Niinpä jutun pienesineet kuvattiin avatun pahvilaatikon päällä.

Pieni koti kuin iso laatikko

Laajemmissa kuvissa on kolme tärkeää huonetta: makuuhuone, keittiö ja työhuone. Taustana niille käytettiin studiolavasteiden nurjia puolia, jotka paljastavat rakenteet.

Näin syntyi tunnelma keskeneräisyydestä ja remontista, jota kuluneeksi patinoitu lattia lisää. Väriskaala kuvissa on tarkoituksellisesti niukka. Interiööreissä on paljon puuta ja valkoista, aivan kuten usein on tyhjissä asunnoissakin.

 

Lue lisää:

Jenni Juurinen: Tammikuun kolme sanaa – naisellisuus, galleria ja sirous

Jenni Juurinen: Tukholman messut olivat värien juhlaa