Deko testasi: Siivouspäivän tähtituotteet

Pölynimurin valinnassa tärkeimpiä kriteereitä ovat teho, äänen voimakkuus ja laitteen helppohoitoisuus. Testasimme miten hiljainen perinteinen malli ja tehokas varsi-imuri onnistuvat täyttämään nämä kriteerit.

dyson_v8_absolute

Dyson V8 Absolute -varsi-imuri hehkuttaa tehokkuutta ja pitkää käyttöaikaa. Imuriin on saatavana useita erilaisiin käyttötarkoituksiin tarkoitettuja suulakkeita sekä seinäteline. Akun kestoksi luvataan 40 minuuttia, täydellä teholla 7 minuuttia. Paino 2,6 kg, pölysäiliön tilavuus 0,54 l.

Miten toimi? Johdottomuutensa ansiosta erittäin kätevä imuroida hankalatkin paikat, joihin johdollinen imuri ei yletä. Taipuu hyvin matalienkin huonekalujen kuten sänkyjen alle. Ääni on voimakas, mutta tehoa ja ääntä voi laskea tarpeen mukaan alhaisemmaksi.

Lunastiko lupaukset? Reilut 100 neliötä pystyy hyvin imuroimaan yhdellä latauksella. Tehoa riitti, ja hankalat, kevyet murusetkin imeytyivät hyvin pölysäiliöön. Säiliön tyhjentäminen sujui kätevästi parilla kädenliikkeellä suoraan roskapussiin.

Plussat? Vaivaton käyttö, helppo puhdistettavuus ja hyvä teho. Suulakevalikoima hyvä ja kattava. Kevyt imuroida myös sälekaihtimet tai huonekalut.

Miinukset? Pitää muistaa laittaa lataukseen heti käytön jälkeen. Voimakas ääni voi häiritä.

Hinta: 629 e, Dyson

electrolux_ultrasilencer

Electrolux UltraSilencer Zen lupaa hiljaisen käyttöäänen, mutta huippuluokan tehon. Tehokas poistoilmasuodatin vangitsee 99,5 % hiukkasista. Imurin läpi kulkeva ilmavirta on optimoitu Silent Air Technology™-ominaisuuden avulla. Äänitaso on 58 dB.

Miten toimi? Hiljainen ääni oli käytössä miellyttävä kokemus. TV:n katselu onnistui, vaikka imuri työskenteli vieressä. 12 metrin johto riitti reilun 100 neliön huoneistossa nippa nappa joka kolkkaan.

Lunastiko lupaukset? Lunasti, sillä hiljainen käyttöääni ja hyvä teho mahdollistivat vaivattoman työnteon. Varren pituuden voi säätää yksilöllisesti imuroijan mukaan. Suulakevalikoima oli riittävä.

Plussat? Ilmaisee pölypussin täyttymisen merkkivaloin ja äänimerkein. Pyörät kääntyvät hyvin, jolloin imurin ohjaaminen on helppoa.

Miinukset? 6 kiloa painava imuri ei ole kovin kevyt nosteltava, kun pitää imuroida huonekaluja tai sälekaihtimia.

Hinta 249–399 e, Electrolux.

Avainsanat siivous

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti