IMG_3900

IMG_3932

IMG_3940

IMG_3952

IMG_3971

IMG_4077

IMG_4051

Hyvää huomenta aamuvirkut! Tovi sitten jaoin kanssanne minun Arabia 24H-hetken, jossa muistelin mitä kaikkea aamiainen minulle merkitsee.

En ole mikään keittiöihminen, niiko loistava kokki tai huippuleipuri, mutta varsinkin tuota leipomista rakastan siitä huolimatta. Sallin itseni mennä sieltä mistä aita on matalin ja valmispiirakkapohjat ovat tuttu juttu täällä. Tuossa muistellessa niitä äitenpäivien vaappuvia tarjottimia, aloitin jo leipomistreenit toukokuuta silmällä pitäen. Nyt satsattiin ulkonäköön – ei väliä pakasteallaskäynnistä.

 

Komia mustikkapiirakka

Sunnuntai-murotaikina

puoli litraa pakastemustikoita

puoli desiä sokeria

3 rkl perunajauhoja (jos siis käytät pakastemustikoita)

1) Ota taikinasta puolet ja painele se uunin kestävälle lautaselle, halkaisija noin 20 cm. Pistä pohja jääkaappiin odottamaan.

2) Sekoita jäiset mustikat, sokeri ja perunajauho.

3) Kaulitse murotaikinan loppu levyksi ja leikkaa viivaimen avulla leveitä ja tasaisia nauhoja.

4) Ota pohja jääkaapista, levitä päälle mustikkaseos ja aloita kannen punominen. Laita ensiksi pystysuuntaiset nauhat kevyesti piirakan pintaan, jätä pienet raot. Nosta joka toinen ylös ja aseta vaakasuorainen nauha. Laske joka toinen nauha alas, nosta joka toinen ja aseta seuraava vaakanauha. Jatka punontaa koko kannen alalta.

5) Leikkaa lopuksi ylimääräiset nauhojen päät ja painele reunus tiiviiksi.

6) Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia.

7) Tupsauta tomusokeria valmiin, ja hitusen jäähtyneen piirakan pintaan.

Paistoastiana uuninkestävä  Arabia 24h 20 cm lautanen

Tarjoiluun uudet Arabia 24h Avec Purppura-lautaset

Blogiyhteistyö toteutettu yhdessä Otavamedian ja Arabian kanssa.