ullakkohuone

ullakkohuone8

ullakkohuone9

ullakkohuone10

ullakkohuone4

ullakkohuone5

ullakkohuone8

Palattiin maalta kaupunkiin. Hieman haikeana. Viikkojen hiljaisuus, kellottomuus, meikittömyys ja huolettomuus muuttuu taas muuksi.

Tänä keväänä meillä oli mökillä se suuri ulkomaalauspuserrus, joten kaikki muu nikkarointi ja rakentaminen on nyt jäänyt vähemmälle. Mutta kun on tekevää sorttia, niin jotainhan piti kuitenkin päästä tekemään ennen loman loppumista. Meillä on nyt uusi sisävessa, josta lisää jonkin ajan päästä sekä minun pitkä aikainen unelma – ullakkohuone.

Kylmä vintti sai suursiivouksen, jossa ripsin kaikki seinät ja kattopäreet pölystä ja seiteistä, nakuttelin päreiden naulanpäitä piiloon ja tilan viimeistelijänä sekä tietenkin suurimpana urakkana tuo uusi lattia. Siihen pyydettiin avuksi naapurin taitava kirvesmies, jonka opissa on nyt useampi päivä vierähtänyt.

Poistimme aluksi lattialta irtolaudat, jotka olivat vain ladottu tervapapereiden päälle. Lautojen ja papereiden alta löytyi vanhat eristeet: reippaasti sahanpurua ja alueelle tyypillisesti kuivattua turvetta. Turpeet heitimme pois (ne kun joskus pääsee kostumaan, niin eivät kyllä kuivu millään) ja lapioimme sahanpurut hetkeksi sivuun, jotta pääsimme rakentamaan uuden lattian koolaukset runkohirsien päälle. Kun koolaus oli valmis, purut takaisin uusiin lokeroihinsa, tiiviiksi tamppaus ja lopputila täytettiin sitten ekovillalla. Vanhat paperit päälle, nidonta ja uudet laudat. Sellanen urakka. Lämpimikseni nikkaroin vielä pienen rekkitangon harjanvarresta ja byLassenin nahkaremeleistä.

Tuosta työsavotasta takaisin haikeuteen. Vaikkei ihan joka nurkka ullakolta ole valmiina, nukuttiin isomman tytön kanssa tuolla kesäloman viimeinen mökkiyö. Mikä tunnelma olikaan nukahtaa viileään kesäiltaan ja herätä lämpimän untivapeiton alta raikkaaseen auringon nousuun. Kesän paras yö, ehdottomasti.

Ladattava Follow me -ledvalaisin // Marset

Daybed // design Ole Gjerløv-Knudsen 1962 // Skovshoved Mobelfabrik

Jalpaikka-matto // Kodin1

Stropp-nahkalenkit // byLassen

Tyynyt // Pikkulinnun kauppa ja Fine little day

 

 

Uudistus-postaukset yhteistyössä uudistuvan Habitare 2015 kanssa. Ensimmäisen löydät täältä.

Habitare Messukeskuksessa 9.-13. syyskuuta #Habitare2015

 

Varpunen + Habitare blogiyhteistyö toteutettu yhdessä Otavamedian kanssa.