Piipahdimme viikolla pitkästä aikaa kirpputoreilla ja katsokaapa mikä vekotin tuli vastaan. Täällä kodissa haaveillaan kunnon espressolaitteesta, mutta ennen kuin sellainen saadaan hankituksi, ajaa tuo maailman ihastuttavin retropeli asian. Ja uskokaa tai älkää, sillä tulee aivan kelpo espresso. Maidonvaahdottamista pitää vielä harjoitella, mutta kyllä siitä sentään lämpimän maidon saa. Aika gresinhauska laite ja 10 e. Sehän on parin kahvikupin verran.
Toinen asia on minun uusi harrastusyritys. Oletteko koskaan lukeneet runoja? Ihan niinkuin tosissaan, en tarkoita mitään sinäminä kamaa. Olen todennut, että kustantajien kauneimmat kirjat ovat ehdottomasti runokirjoja. Ja jotta niitä voisi hankkiä silmän iloksi, on siis aloitettava niiden lukeminen. Onpa se vaikeaa, varsinkin lapsiarjessa. Pienellä kokemuksella vertaisin sitä hitusen meditaatioon, on pakko hiljentyä, pysähtyä ja keskittyä, jotta pääsee päämäärään, ymmärtämään asian niiden rivien välistä. Katsokaa nyt tuota Pääskynen ja lepakko -kirjaakin, oletteko kauniinpaa aikoihin nähnyt. Minä yritän tulkata sisältöä kahvikupillisen ääressä.

Hyvää ystävänpäivää rakkaat lukijat!

Espresso & cappuccino bar // fleamarket find
Pauliina Haasjoki: Pääskynen ja lepakko // Otava