Minulla on ollut astiakaapin ylähyllyllä Aalto-vaasi ylioppilasjuhlistani saakka. Se oli sen ajan must have -lahja, jota olen kuljettanut supervarovasti muutosta toiseen. Taas seuraavan kerran sitä sanomalehteen kääriessäni tajuan, että vaasi ei ole ollut käytössä tässä välissä kuin kerran, jos sitäkään. Nyt puhalletaan pölyt tästä klassikkolahjasta, eihän sen arvoon sovi seistä tyhjän panttina komerossa. Olen koittanut keksiä tälle muistoesineelle uusia käyttötarkoituksia, tässäpä niistä eka: kynäteline. Lasivaasi koristakoot nyt työpöytää, kohtahan sitä päästään jo kirjoittamaan joulukortteja tai vähintäänkin kirjettä Korvatunturille.

Cleaning up my Desk for Christmas

I’ve had an Aalto vase on the upper shelf of my cupboard since my high school graduation. It was a must-have back then and I’ve been carrying it with me from one move to another with the utmost caution & care. Wrapping newspaper around it once again, I realized that the vase hasn’t been in use but once during this whole time. So, now it’s time to wipe the dust off this classic and give it the respect it deserves. I’ve been trying to figure out new ways of using the vase, and here is the first one: a penholder. Now the vase decorates my desk, since soon it’s time to write Christmas cards – or at least a letter to Santa.

Aalto-vaasi // Aalto vase // Iittala
Vitriinit // Boxes // Iittala
Nappulat // Candelholders // Iittala 

Varpunen meets Iittala -blogiyhteistyö 2/4