Uskallettiin vielä tänä viikonloppuna mökille ja siellä olikin aivan hurja loppukiri ennen vauvan tuloa. Ajatella, ensi kerran kun menemme sinne, meitä on neljä. Oh my!
Leikkimökki saatiin maalattua sisältä, laitettiin muutamia hyllyjä ja tein vielä ennen lähtöä sellaisen  myyntitiskin sivuikkunaan – tuosta kun on tulossa kesäkahvilakiska. Ensi kerran vielä uusi lattia, hyllyihin täytettä ja kalustus kuntoon, niin kauppa voi aueta.
Minähän en ole ollut mikään viherpeukalo, mutta nyt osa-aikamaalaisen lienee pakko perehtyä tuohonkin maailmaan. Meillä on tuolla pieni peltopläntti, iso kasvimaa, kukkapenkkiä sun muuta tutustumisen arvoista. Näin ensimmäisenä kesänä lienee fiksuinta hoitaa tuoltanaan, heittää perunat peltoon ja katsoa mitä kaikkea mistäkin penkistä tulee. Jotta jotain omaa saa yritettyä, niin laajensin parvekeviljelykokemuksia nyt pieneen kasvihuoneeseen. Pihapiirissä on jo jos jonkinlaista rakennusta, joten sellaista isoa kasvihuonetta ei miljöö kaipaa. Päädyttiin tuollaiseen Kekkilän Vihervitriiniin, jolla varmasti hoituvat tomaatit ja salaatit meidän perheen tarpeisiin. Tuo on oivallinen valinta juuri mökille tai muuten vaan ei niin säännöllisesti kotona olevalle puutarhurille, siinä kun on automaattinen tuuletusluukun aukaisu lämpötilan noustessa liian korkeaksi. Ei siis tarvitse olla kaupungissa huolissaan, että kasvit kuivuvat kaappiin. Fiksu peli. 
Tehtiin vitriinille tukeva alusta tiilistä, tuohon kun on vielä alle tulossa sellainen laatikko. Tämä aamu meni siis pitkälti kasaushommissa ja nyt vain suunnittelemaan sisältöä. Hei viherkonkarit, mitä te kasvatatte pienissä kasvihuoneissa? Ajalteltiin ainakin muutama tomaatintaimi, mutta mites kaikki yrtit ja salaatit – kasvihuoneessa vai avomaalla? 
Pieni kasvihuone // greenhouse // Kekkilä
Lungo kastelukannu // watering can // Moko
Leikkimökin avohyllyt // playhouse shelves // Ikea ja Rautia
Leikkimökin tauluhyllyt astioille // playhouse shelves for cups and plates // Ikea