Olen heikkona minikeittiöihin. Hyvä ollakin, kun ei omista mitään mammuttimaista U-keittiötä tai suuria saarekkeita. Pienessä keittiössä saa ratkoa tosissaan, mitä laitteita mihinkin mahtuu, minkä verran perhe oikeasti kaipaa astioita ja olisiko vielä jossakin joku sentti hyödynnettäväksi. Meidän keittiö valmistui toissa kesänä ja vaikka kaapistojen vähyys arvelutti montaa, toiminut on enemmän kuin hyvin. Ei tule liiemmin hamstrattua kulhoa ja kuppia, saatikka harvemmin käytettäviä pienkodinkoneita.
Tein uusimpaan Dekoon jutun tästä rakkaasta aiheesta ja siinä esiteltiin myös meidän keittiö. Ja vaikka keittiö olisi kuis toimiva, kyllä se välillä kaipaa päivitystä. Laitettiin välitilaan marmorilaatat ja vaihtuva taidenäyttely sai Playtypen uuden julisteen. Marmorilaatat hankittiin Kaakelikeskuksesta ja mikä parasta juuri senttienpäälle mentäessä – keraamisella laatalla mahtuu hyvin tuonne hanan ja seinän väliin, kun perinteiset kivilevyt olisivat olleet liian paksuja.