Meidän kesäisellä suomimökkitoureella oli rentoutumisen lisäksi toki toinenkin tarkoitusperä. Kymmenet kesäpaikat tsekattiin niin virtuaalisesti kuin paikan päällä, ja nyt tärppäsi. Meidän perheellä on ikioma kesäpaikka, tai oisko minikakkoskoti, kun ympärivuoden asuttavasta pikkumaatilasta on kaupat tehty. Tiedossa siis lähivuosina lautalattioiden tekoa, paneelin maalausta ja viikonloppupaikan sisustamista. Suunnitelmat on jo paperilla aloitettu ja laatikollinen astioita hankittu. Naisellinen lähetymistapa älyttömään remonttiin. Mä nään jo kuinka mun astialaatikot pyörii purkuhommien tiellä, heh. Mä en meinaa pysyä legginsseissä! 
Tässä ajatuksia kesähuoneesta. Valkoista, harmaata, vihreää ja ripaus roosaa. Ja puuta puuna tietenkin, räsymattoja ja rottinkia. Lokakuussa alkaa tapahtumaan – nyt takaisin perinnerakennusoppaan pariin. 
Nimim. ei huopakaton uusiminen voi olla vaikeaa.