Tädättädää. Meille on saapunut ensimmäinen viherkasvi. Ei niin viherkasvi-ihmiselle tämä on aimoloikkaus. Kaikki alkoi ruukusta, joka löytyi Laitilan kirpputorilta 4 eurolla. Vanhalle Arabian Kerä-ruukulle naurettava hinta, mutta sopi meille paremmin kuin hyvin.
Olen etsinyt pientä, vanhaa peikonlehteä, joka saisi römpsöttää kaikkine ilmajuurineen siinä, mutta sellaista ei ole tullut vastaan. Tänään Plantagenissa yksi kasvi oli kuitenkin sopivan rento ja römpsykkä, sellainen jo eläneen näköinen. Kotimuori taisi olla suomenkieleinen nimi, joku Peperomia-sukuinen kuitenkin. Oikein söötti. Katsotaan kuinka yhteiselomme alkaa vai lahjoitammeko kasvin muutaman viikon päästä parempaan kotiin.

PS. Jos kellään on siis peikonlehteä, josta voi jakaa suht koht’ pienen meille, niin ilolla koti tarjotaan. Näitä jakoja vissiin tehdään keväisin tuumailee se ei niin viherkasvi-ihminen…hmmm.

New old pot and our home’s FIRST plant!