Parasta Habitaressa -lista jäi tältä vuodelta kokoamatta, mutta tiivistykööt se tähän messuhankintaani. Ihastuin välittömästi Suvi Jaukkurin ja Sanni Koffertin suunnittelmaan Love origami -kulhoon ja valaisimeen. Kulho on maalattua metallia ja origamimaisuuden taustalla on lapsuudesta tuttu muoto. Muistatteko kun taiteltiin paperista tolattisia? Peukut ja etusormet työnnettiin koloihin ja sitä taitettiin kiinni ja auki. Ja sitten valkattiin joku numero tai väri, jonka alta paljastui jotain. Ööh, en muista mitä, mutta ne jotka ovat tälläisella leikkineet, muistavat varmasti. Noh siis kulho jäi vaanimaan messujen jälkeen, joten eikun vääntämään kauppoja. Kannatti – valkoinen proto on nyt minun onnellisessa omistuksessa. Ah! Se on niin hieno etten mä raski laittaa siihen mitään.

The best of Habitare (fairs) is this very beautiful Love origami -vase. It’s made of folded metal and painted to white. It’s still a prototype, but I wanted it so much that designers, Suvi Jaukkuri and Sani Koffert, sold it to me. I’m so happy.