Varpusen blogille on viime aikoina ropissut mainetta ja kunniaa oikein roppakaupalla. Vetää äidin hiljaiseksi ja kiitolliseksi. On tietenkin ihana kuulla, että meidän arkielomme ja puuhastelut inspiroivat niin monia. Ja että mun Köyhät eväät -pöperöitä syödään muissakin kodeissa eikä kaikki äidit käy vaan hienosti kaupungilla luncheilla. Kiitos Koti ja keittiö -lehdelle kirjoituksestanne, olen otettu!

Samalla kun koitin löytää tuota em. kirjoitusta interwebastosta, törmäsin tällaiseen lainaukseen. Sukin alkovin valaistusprojekti on valikoitunut Apartment therapy sivuille, huh huh, ihan hiki tulee.

Samalla olen saanut paljon kommentteja, missä kummastellaan, mistä minulla riittää aikaa tähän ja kuinka oikein jaksan puuhastella näin paljon. Itse en ole aiemmin tätä miettinyt, kun kaikki tämä touhuaminen on minun elämääni. Minä tykkään pitää kotini siistinä ja järjestyksessä ja tottuneesti vain laittelen tavaroita paikoilleen kaiken aikaa. Jos jätän siivoomatta, siitä se vasta paha olo tulee. Nainen siivoaa elämäänsä järjestykseen. Samoin nämä askartelut, ompelut ja tuunaukset ovat minulle harrastus, siinä missä toinen äiti käy joogassa tai neuloo sohvan nurkassa. Kun joku projekti on valmis, saatan seuraavan päivän ihastella lopputulosta ja olla tekemättä mitään käsilläni, kunnes taas keksin jotain hauskaa väkerrettävää. Varpu kulkee mukanani rintarepussa tai nukkuu päivä- tai yöunia, kun minä puuhastelen. Ja sitten tämä blogi – tämä on minun henkireikä ja aikuisten maailma tässä olohuoneen nurkassa.

Minulle on sanottu, että lepää ja rentoudu välillä, joten ryhdyin miettimään, että kuinka ollaan tekemättä mitään? Varsinkin vauvan kanssa on vaikea keksiä ”ei mitään tekemistä”. Maataanko silloin sängyssä vai katsotaanko vauva kainalossa leffaa? Meillä ei Varpu ainakaan paikallaan pysy.
Kertokaan minulle, kuinka äidit tekevät ei mitään? Ideoita otetaan vastaan ja testataan. Tänä kiireisenä maailman aikana niille olisi varmasti käyttöä laajemminkin. Voisi vaikka tehdä tuonne oman kategorian: Don’t do it yourself. DDIY.

Eilen minulla oli äijä ilta. Vähän sahausta, maalausta ja siideria (buhahaa). Tämä alkoholiton omenajuoma on niin vallan tyylikkäässä tölkissä ja ihan tuntui kuin siideriä vetäis. Lopputulosta nähtävissä maalin kuivuttua. ”Ei se oo remppamies eikä mikään, joka ei tölkin kanssa turssaa.”

The Varpunen-blog has recently got fame and glory. Mother is thankful. It is wonderful to hear that our life inspires so many. And that my Poor food recipes are useful in other homes and all mothers don’t visit the city and have nice lunches. Thank you Koti ja keittiö -magazine for nice text about our blog!
At the same time I found this: Suki’s alcove lighting project has selected to the Apartment Therapy, wow.
I have received many comments, which wonders how do I have time to do all this. In fact I have not even thought about this earlier because this is my way of life. I like to keep my home tidy and organized. Similarly all these handicraft, sewing and before-after projects are a hobby for me, as much as another mother is having yoga. When one project is finished, the next day I might admire the end result and not to do anything with my hands. Next day I want to start something new. And then this blog – this is my lifeline and the ”adult world” in this corner of the living room.
I have been told that I should rest and relax, so I started to think that how we are doing nothing? Are we laying in bed or watching a movie with Varpu? I guess she won’t stay in bed more than 20 minutes…
Give me ideas how the mothers did not do anything? The ideas will be tested and maybe we can launch new category Don’t do it yourself. DDIY.

Yesterday I got ”a male -evening”: some sawing, painting and drinking (heh). This very stylish non-alcohol appledrink feels like sider. The shelf result will be shown when the paint dries.