Ja etteikö äitiyslomailija keksisi tekemistä vaikka kiven kolosta tai niiko meillä, kierrätysastiasta. Osa ruokakaapin tuotteista on minulla ollut ihan peruslasipurkeissa ja niiden kaikenkirjavat kannet ärsytti tietenkin pedanttia luonnetta. Sain vihdoin aikaiseksi sprayattua ne mustiksi ja samalla syynäsin lasin- ja metallinkeräysboksini läpi ja päätin tehdä samalla vaivalla jemmaan säilytyspurkkeja. Joku joskus kysyi, millä maalilla sprayaan ja siis suosikkini on Maston. Löytyy kaikista rautakaupoista ja on kotimaista! Kansiin käytin kiiltävää mustaa.

Tyhjiin lasipurkkeihin on meillä ainakin päätynyt seinämaalausprojektin jäljiltä jäänyt maaliliru. Hyvä olla jemmassa, jos joutuu paikkamaalailemaan. Myös puuöljyä pummasin mummolasta omaan pikku pilttipurkkiin, niin ei tarvitse koko litraa hankkia. Ainahan noille purkeille käyttöä on ja maalattuina sekä tietenkin etikettilaputettuina silmä lepää.