Olen silloin tällöin luetellut asioita, joita minun mielestä ei ole kotona koskaan liikaa. Yksi on villasukat, toinen sokerikot ja mausteikot ja kolmas heikkouteni on vanhat käyttöastiat. Mieluiten 1950 ja 1960 -luvuilta, koska niiden graafinen kuviomaailma on vaan niin tyylikästä. Usein parhaat ovat pohjoismaalaisista keramiikkatehtaista: Arabia, Rörstrand, Gustavsberg jne.
Tänään vaunulenkillä piipahdimme Emmauksessa ja mukaan tarttui kaksi sööttiä leipälautasta. Pohjaleima viittasi Ruotsiin ja hinta sopiva 0,80 e/kpl, joten matkaan lähti. Kaivelin äsken tietoa ja kyseessä on ruotsalaisen Uppsala Ekebyn Cleo-sarjaa. Onko kenelläkään enempää tietoa tästä Uppsala Ekebystä? Tai sattuuko lojumaan kyseisiä lautasia toista kahta kappaletta joutavana? Neljähän niitä olisi kiva olla.
Haaveilen, että joskus meillä on tilaa sen verran, että saan kerättyä käyttöastioiksi kaikkia ihania vanhoja kuppeja ja kulhoja. Tällä hetkellä meillä on tuollainen oviaukko muutettu astiahyllyiksi, mutta siihen ei nyt yksinkertaisesti mahdu enempää keräämään. Paitsi ehkä juuri pari lautasta silloin tällöin.