• Susanna Vento for Osmo Color Finland

  Tein alkuvuodesta kuvia Suomen Osmo Colorille ja näin Habitaren jälkeen voimme laittaa ne muidenkin iloksi. Olen mieltänyt Osmo Colorin hyvin luomuksi puunkäsittelyaineeksi ja juurikin nimenomaan puhtaalle ja käsittelemättömälle puulle. Itse olen käyttänyt puuesineissä, jotka liittyvät keittiöön tai ruokailuun sekä lastenleluissa. Mutta vahat, petsit, öljyt ja öljyvahat menevät minullakin vielä helposti sekaisin. Tehdäänpä tähän sellainen helppolukuinen ja kompakti tietopaketti, mistä Osmo-tuotteissa oikein on kyse:

  Osmo color -pintakäsittelyaine on erityisesti puulle (perustuu kasviöljyyn ja luonnonvahaan)

  Osmo-tuotteissa olevat kasviöljyt imeytyvät puun pintasolukkoon suojaten puuta sisältä, kun taas luonnonvahat muodostavat helposti hoidettavan, huokoisen pinnan. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä antaa tehokkaan suojan puulle säilyttäen puupinnan lämmön ja tunnun.

  PUUVAHA
  Puuvahaa voi käyttää myös kylmissä ja kosteissa sisätiloissa. Oikein käsitelty pinta hylkii vettä ja kestää hyvin myös värjääviä aineita, kuten kahvia ja viiniä.
  KÄYTTÖ: Seinät, katot, kalusteet, väliovet ja lasten lelut.
  – Väritön
  – Värillinen
  – Voimakkaat värit

  ÖLJYVAHA on riittoisaa – yleensä riittää kaksi levityskerrosta. Öljyvahattu pinta ei halkeile eikä hilseile, ja huokoinen pinnoite sallii puun hengittämisen.
  KÄYTTÖ: Puulattiat, työtasot, kalusteet, väliovet ja listat.
  – Väritön
  – Värillinen

  SISUSTUSVAHA
  Sisustusvahalla voi suojata puupinnat auringon kellastavaa vaikutusta vastaan tai valkaista jo tummuneet puupinnat.

  ÖLJYPETSI
  Öljypetsi perustuu luonnon kasviöljyihin, jotka imeytyvät puuhun suojaten puuta sen sisältä. Tarvitsee päälle öljyvahan.
  KÄYTTÖ: Puulattiat ja kalusteet sekä lämpimissä että kylmissä sisätiloissa.
  – kevyet ja voimakkaat sävyt

  SUOJAAVA KUULTOÖLJY
  KÄYTTÖ: Kaikki puurakenteet ulkona (ulkoverhous, hirsipinnat, ovet, ikkunat, pihakalusteet jne.)
  – Useita kuultavia valmissävyjä

  Lisätietoja ja sävymalleja löytyy täältä sekä juuri aukaistulta Osmo Color Suomi IG-tililtä

  Styling Susanna Vento, photos Riikka Kantinkoski

 • Lapin ginsengin perässä

  Ihanaa lauantaita! Tässä on ollut vähän kaikenlaista – kuvauksia, Habitarea ja matkoja, mutta näin viikonlopun kynnyksellä sopii palata ajassa muutaman viikon taakse ikimuistoiseen minilomaan Narkaukseen Rovaniemen kupeeseen.

  Kerroin teille tovi sitten tästä stressivapaasta elämäntavastani, josta pyrin pitämään kynsin hampain kiinni. Postauksen kuvat olivat tuolta reissusta, jossa pääsin syvälle suomalaisten superfoodien maailmaan.

  Jokainen on varmasti kuullut Ginsengistä, Macasta ja Goji-marjoista. Näitä ja monia muita terveysvaikutteisia kasveja tai yrttejä kutsutaan adaptogeeneiksi. Adaptogeenit lisäävät kehon vastustuskykyä stressiin, sairauksiin ja ympäristöön sekä normalisoivat ja tehostavat aineenvaihdunnan toimintaa.
  Tyypillisimmät adaptogeenit valmistetaan kasvien juuriosista. Adaptogeenisten kasvien juurten kehittyminen kestää yleensä todella pitkän ajan (3-7 vuotta), ja niiden kasvupaikka on usein tavallisesta poikkeava; kasvi kasvaa joko erittäin korkeassa tai erittäin matalassa ilmastossa, minkä vuoksi se on joutunut kehittämään itselleen ääriolosuhteisiin sopeutumiseen tarvittavia puolustusmekanismeja.

  Minä olin tuolla meidän Lapissa tutustumassa omiin suomalaisiin adaptogeeneihin, joiden terveysvaikutukset on tunnettu jo viikinkien ajoilta ja Lapin kansanparantajien parissa vuosisatoja. Ja mikä parasta, ne kasvavat huomattavasti lähempänä ja puhtaassa ilmastossa kuin lentokoneella rahdattavat serkut.

  Niin Ruusujuuri kuin Väinönputki ovat Lapin kasveja, jonka juurista uutetaan terveystippoja. Olimme viikonloppureissussa nostamassa kasveja maasta, pesimme juuria ja pilkoimme ne jatkojalostusta varten. Aivan täysin käsityötä ja voin sanoa että 30 kertaa hitaampaa kuin perunoiden pesu. Mutta samalla niin rentouttavaa ja mahtavaa vastapainoa ennen Habitare-hulinoita.

  Ja tottahan toki me käytimme koko viikonlopun näitä Lapin lääkkeitä, joiden vaikuttavat aineet kehittyvät voimakkaiksi juuri arktisissa olosuhteissa. Ei kuulkaas huolet paina eikä stressistä tietoakaan.

  Ruusujuuri-nokkoseliksiiri
  – väsymykseen
  – stressiin
  – uniongelmiin
  – keskittymiskyvyn puutteeseen
  – seksuaalisen vireyden kohottamiseen
  – kevätväsymykseen
  – kaamosmasennukseen
  – kehon ja mielen ylirasitukseen

  Väinönputki-nokkoseliksiiri
  – kipeän kurkkuun
  – flunssaan ja flunssann oireisiin
  – antibiootti- tai muun lääkekuurin jälkeiseen suoliston epätasapainoon
  – avuksi pitkälle automatkalle
  – avuksi eturauhasvaivoihin

  Kuusenkerkkä-jauhe (100% kuivattua kuusenkerkkää, ei muuta)
  – väsymykseen
  – yleiskunnon parantamiseen
  – kehon tulehdustiloihin
  – hengitystieinfektioihin
  – flunssaan
  – vatsavaivoihin
  – suun hyvinvointiin

Green Home Book
Omin käsin -kirja
Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti