• Onnea Adea ja Mr. Jones

  Alexander Lervikin suunnittelema ja Adean valmistama Mr Jones -sohva on voittanut ruotsalaisen Elle Decoration -lehden muotoilupalkinnon 2017 huonekalujen sarjassa. Adea esitteli Mr Jones -sohvan viime vuonna Tukholman huonekalumessuilla. Sohva oli ensimmäinen tuote, jonka tunnettu ruotsalaissuunnittelija Alexander Lervik suunnitteli suomalaiselle kalustevalmistajalle Adealle. ”Kun minua pyydettiin suunnittelemaan sohva Adealle, ensimmäinen mieleen tullut ajatukseni oli perinteinen englantilainen Howard-sohva. Päätin päivittää klassikon tähän aikaan antamalla sille terävöitetyn, linjakkaan olemuksen. Nimesin kalusteen nuoruuteni idolin, syntikkapopartisti Howard Jonesin mukaan”, Alexander Lervik kertoo.
  Pääsimme Riikan kanssa onnekkaasti stailaamaan ja kuvaamaan tämän voitokkaan sohvan. Kuvauspaikka lahjakastakin lahjakkaamman Joanna Laajiston käsialaa.

  Styling // Susanna Vento
  Photos // Riikka Kantinkoski

 • Lastenhuoneen prinsessakaappi

  Meidän naapurustoon tuohon Iso-Roballe aukesi tovi sitten uusi Fida. Isossa ja avarassa myymälässä on huomattavan kiva valikoima kalusteita ja astioita, joukossa oikein käyttistä designiakin. Toissa lauantaina piipahdettiin siellä tyttöporukalla. Olin katsellut jo aiemmin siellä yhtä komeaa kaappia ja ajatellut, että olisipa hyvä jollekin.

  Sama kaappi jökötti edelleen myymälän nurkassa ja näytin sen tytöille. – Mikä prinsessakaappi, lapset kiljahtivat yhdestä suusta. Aluksi naureskelimme sen kotkan jaloille, koristeoville ja takaseinälle, josta varmasti aukeaa ovi muuhun maailmaan.

  En tiedä mitä siinä sitten kävi, mutta nyt tuo kaappi on meillä. Pienen ikänsä kulmikkaiden ja modernien mööpelien lomassa taapertaneille halusin tarjota runsaan ja rönsyävän ilon. Sen ikioman aarrekaapin, joka on kuin prinsessasatujen saleista konsanaan.

  Vitriinikaappi // Fida Roba (ja kotiinkuljetus VAIN 25 e)

Omin käsin -kirja
Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti