• Yö Pariisin Kodissa – Koti Sleepover

  Terveiset talvilomalta Pariisista. Vajaa viikko naisporukalla lempikaupungissamme oli jälleen odotuksen väärti. Monia matkapaloja löytyy IG:n puolelta, mutta yhden ikimuistoisen kokemuksen jaan teille täällä blogissakin.

  Koti Sleepover. Pääsimme sinne Varpun kanssa yökylään.

  Pariisin keskustassa sijaistee Suomen Ranskan kulttuuri-instituutti – kulttuuritoimija, joka esittelee ja edistää suomalaista kulttuuria, taidetta ja luovia aloja Ranskassa. Instituutin tilat  sijaitsevat entisessä elokuvateatterissa ja jakautuvat kahteen osaan: isoon elokuvateatterin saliin, joka on yleensä kahvila, sekä pieneen galleriaputiikkiin.

  Tiloissa on siis kahvila, shoppi, vaihtelevia näyttelyitä ja tapahtumia, mutta nyt ehdottomasti yksi aidosti elämyksellisin: Linda Bergrothin suunnittelema suomalainen mökkikylä, johon saa mennä yöksi. Fiskarisilaisten puuseppien ja arkkitehtien suunnittelemat ja valmistamat puuosat kuljetettiin Pariisiin ja kasattiin paikan päällä ihastuttavaksi pihapiiriksi elokuvasaliin. Kaikki kalusteet, tekstiilit, astiat ja pienesineet edustavat tietenkin suomalaista muotoilua ja käsityöosaamista: Nikari, Lapuan Kankurit, Studio Kaksikko ja monta monta muuta.

  KOTI majoittaa yhteensä 12 vierasta yhden, kahden ja neljän hengen mökeissä. Me pääsimme ihastuttavaan kaksi kerroksiseen mökkiin isomman tyttäreni kanssa. Asumusten yhteydessä on tyyliin sopivat pesutilat ja ennen kaikkea ihanasti toimiva suihku verraten Pariisin moniin AirBnb-koteihin. Tätä fiilistelimme todella huolella. Mökkien keskelle jää suuri tila, joka aukeaa suoraan Pariisin katukuvaan, näyteikkunassa kun olemme. Keskellä on pitkä pöytä, joka kokoaa kaikki mökkiasukkaat yhteiselle suomalaiselle aamiaiselle. Kun ohikulkijat kiirehtivät töihin, me istumme pyjamissa syömässä jogurttia ja raparperihilloa. Mahtavaa!

   

  Suosittelen, kokeilkaa ehdottomasti yksi yö Pariisin reissullanne. KOTI-installaatio on siellä 25.1. – 6.5.2017. Ilokseni voinen myös kertoa, että mökit siirtyvät elokuussa Helsinkiin Valkoiseen saliin, jonne sitten viimeistään.

  Täältä voi buukata Pariisin yösi <3

  Kiitos Institut Finlandais, Paris, France ja KOTI Sleepover. Parasta pitkään aikaan!

 • Onnea Adea ja Mr. Jones

  Alexander Lervikin suunnittelema ja Adean valmistama Mr Jones -sohva on voittanut ruotsalaisen Elle Decoration -lehden muotoilupalkinnon 2017 huonekalujen sarjassa. Adea esitteli Mr Jones -sohvan viime vuonna Tukholman huonekalumessuilla. Sohva oli ensimmäinen tuote, jonka tunnettu ruotsalaissuunnittelija Alexander Lervik suunnitteli suomalaiselle kalustevalmistajalle Adealle. ”Kun minua pyydettiin suunnittelemaan sohva Adealle, ensimmäinen mieleen tullut ajatukseni oli perinteinen englantilainen Howard-sohva. Päätin päivittää klassikon tähän aikaan antamalla sille terävöitetyn, linjakkaan olemuksen. Nimesin kalusteen nuoruuteni idolin, syntikkapopartisti Howard Jonesin mukaan”, Alexander Lervik kertoo.
  Pääsimme Riikan kanssa onnekkaasti stailaamaan ja kuvaamaan tämän voitokkaan sohvan. Kuvauspaikka lahjakastakin lahjakkaamman Joanna Laajiston käsialaa.

  Styling // Susanna Vento
  Photos // Riikka Kantinkoski

Omin käsin -kirja
Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti