• ”Tuo hanahan on mun ikäinen”


  Jos sinun tarvitsisi luetella muutamia klassisia ja alati luotettavia suomibrändejä sisustuksen saralta, niin mitkä tulee ekana mieleen? Marimekko, Artek, Arabia, Iittala, Pukkila, Oras, Hackman, Fiskars, mitä muita? Moni meistä on jo pienenä oppinut, että näitä tuotteita arvostetaan. Niiden hankinnoista kehastaan kavereille, nostetaan pöytään juhlapäivänä ja merkkitiedoton naapurikin tunnistaa nämä arjen laatutuotteet.

  Olen onnellinen siitä, että minut kasvatettiin jo pienenä arvostamaan ja ihailemaan näitä suomimerkkejä. Ja nimenomaan ihailemaan, koska varaahan meillä ei noihin silloin ollut. No 80-luvun Pieksämäellä ei paljon muita tiedettykään – tuohon merkki- ja muotoilutietoisuuteen luonnollisesti vaikutti maalaiset juureni: keskiluokkaisessa pikkukaupungin kodissa ei ollut ihan samat jutut ja kuviot, kun jo hitusen kosmopoliiteimmissa kulttuurikodeissa, joissa tietty varallisuus oli jo valmiina odottamassa uutta polvea ja kansainvälisempi design oli jo rantautunut kotiin saakka. Mutta yhteen merkkituotteeseen meillä oli varaa aina, siitä piti huolen viimeistään taloyhtiö. Niin minä kuin varmasti moni teistä on koskettanut Oraksen hanaa elämässään vähintään yhtä paljon kuin Iittalan juomalasia. Tuo arkinen kapistus on tuttu niin kodeista kuin koulusta, keittiöstä kuin kylppäristä. Itselleni vahvimmat muistot tuo se pieni vessan lavuaarin Safira-hana, jonka vipua koristi ihana timanttimainen Oras-lätkä. Muistatteko? Tuosta Safirasta on nyt ilmestynyt täysin uusi mallisto, jonka keittiöhanan kuvasin juuri tähän postaukseen.

  Erilaiset hanat ja niiden design on tullut työurani aikana tutuksi. Tämän hetkisessä kodissa Oras on valikoitunut suihkuun ja mökillä taasen on tuo heidän vesivaraajalla varustettu mökkihana. Se on todettu korvaamattomaksi, ilman sitä keittäisimme edelleen tiskivedet padassa. Käyn tässä juurikin läpi Oraksen uudistunutta valikoimaa, kesällä kun meinaan uusia tuon meidän suihkumme. Tämän hetkisen suihkun inspis lähti vanhoista koulun suihkuhuoneista, mitä rujompi, putkisempi ja kolhompi, sitä parempi. Katsotaan mitä seuraavaksi.

  Oras Safira – luottohana jo yli 40 v. // Oras

  Sisältöyhteistyössä Oras ja Varpunen

   

   

 • Yoga book -tabletti taipuu moneksi

  Pääsin onnekkaasti testailemaan Lenovon Yoga bookia, mikä on siis lyhyesti kuvailtuna tabletti, johon perustabletin lisäksi voi piirtää kynällä, mustekynällä tai vaikka sormella – perinteiselle paperille tai kiinteälle piirustusalustalle.

  Laitteen mukana tulee oma kynä, johon voi vaihtaa perinteisen mustekynäpään ja käyttää paperin kanssa tai oma älypää, joka piirtää laitteen piirtustusalustalle. Molempi jälki tallentuu sähköiseksi muistikirjaksi, on sitten kyseessä vaikka nopeita suunnitelmaluonnoksia, kauppalistaa tai mitä tahansa muistiinpanoja.

  Meillähän tietenkin lapset veivät Yoga bookin samantien ja alkoivat taiteilemaan sen kanssa, piirrustusohjelmat kun ovat siinä aivan ällistyttävän todenmukaisia. Voit maalata öljymaaleilla, vesiväreillä, tusseilla ja millä tahansa ”virtuaalisella värikynällä”. Kun lasten taiteilut oli ohi, yhdestä napin painalluksesta ilmestyy piirrustusalustan tilalle näppäimistö. Amazing!

  No mä en taiteile hirveesti, vähäinen oma-aika suunnataan mielummin sataprosenttiseen rentoutumiseen. Minä otin tabletista ihan perinteisen ilon irti – kattelin HBOta, surffasin netissä ja ostin siihen tuon Yin yoga -appin, kyllähän laitteen nimikin jo velvoitti. Nimi siis tulee siitä, kun tuota laitetta voi taivutella selkäsaranan ansiosta miten vaan ja pysyy nätisti pystyssä ilman että tarttee laitetta laittaa aina nojailee johonkin. Namastee vaan ja matolle.

  Ai niin – tuolla laitteella on superakku. Täyteen ladattuna ja normaali käytöllä voit huoletta mennä vaikka metsään tuon kanssa. Akku kestää 12 tuntia.

   

  Lenovo YOGA Book (Android) // Gigantti

   

  *postaus toteutettu yhteistyössä Lenovon ja TREn kanssa.

Green Home Book
Omin käsin -kirja
Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti