Tutustu: Ikean erikoismallisto Svärtan

Syyskuussa myyntiin tulevan Ikean erikoismallisto Svärtanin takana on ruotsalainen muotisuunnittelija Martin Bergström.

Muotisuunnittelijana parhaiten tunnettu Martin Bergström on toteuttanut sisustusesineistä, huonekaluista, tekstiileistä, matoista ja paperitavaroista koostuvan malliston yhteistyössä delhiläisten muotoiluopiskelijoiden kanssa. Malliston mustavalkoiset sävyt ja abstraktit, orgaanisen kuosit ovat kaukana mielikuvasta, joka syntyy intialaisesta muotoilusta.

Martin

”Yleensä ajattelemme, että intialainen design on lähinnä iloisia värejä, kultaa ja kimallusta. Halusin luoda uudenlaisen tulkinnan Intiasta ja siitä, mitä maa edustaa”, Martin Bergström sanoo.

pöytä

Taiteellisesti monilahjakkaan Bergströmin kädenjälkeä on nähty vaatteiden lisäksi mm. teatterilavastuksissa ja -puvustuksissa, sisustuksissa, huonekaluissa ja painotuotteissa. Yhteistä hänen töilleen ovat näyttävät kuosit, joiden inspiraation Bergström on saanut usein luonnosta.

lasit

Tummanpuhuvassa Svärtanissa on laaja materiaalikirjo: kangasta, paperia, lasia, keramiikkaa, puuta ja metallia. Malliston tuotteet tulevat myyntiin kaikkiin Suomen Ikea-tavarataloihin 9.9. ja ovat saatavilla vain rajoitetun ajan.

Keskustelu

Pääset kommentoimaan juttua kun olet kirjautunut.

Rekisteröidy

Vastaa

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti