Espanjalainen suunnittelija Patrizia Urquiola on saanut ensimmäisen Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön  myöntämän kansainvälisen muotoilupalkinnon. Palkinnon nimeäjinä ovat säätiön pyynnöstä toimineet muotoilijat Harri Koskinen ja Ilkka Suppanen.

Tapio Wirkkala Rut Bryk -palkinto on kunnianosoitus korkeatasoiselle, uutta suunnitteluajattelua kehittävälle ammattitaidolle, materiaaliselle osaamiselle ja perinteisen tekemisen ymmärrykselle.

Italialaisen Cassinan taiteellinen johtaja ja kansainvälisesti tunnustettu suunnittelija Patricia Urquiola (synt. 1961) on tehnyt töitä lähes kaikille merkittäville designyrityksille. Urquiolan tuotantoon kuuluu huonekaluja, esineitä ja kankaita. Hän on suunnitellut useita näyttely- ja messuosastoja, myymäläsisustuksia ja hotellikonsepteja.

Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin 100-vuotisjuhlavuosi päättyy tiistaina 18.10.2016 EMMA – Espoon modernin taiteen museossa Rutin päivään, jolloin vietetään keramiikkataiteilija Rut Brykin (1916-1999) 100-vuotissyntymäpäivää. Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö on päättänyt jakaa taiteilijapariskunnan muistoa juhlistavan kansainvälisen muotoilupalkinnon joka kolmas vuosi.

Palkintona jaetaan Tapio Wirkkalan suunnitelman mukaan toteutettu pienoisveistos, joka on tehty säätiölle lahjoitetusta alkuperäisestä ns. rytmivanerista.

Lisätietoja EMMA