Vuonna 2011 Iittala halusi laajentaa tuotantoaan kodin eri huoneisiin ja sisustukseen. Elina ja Klaus Aalto päätyivät tutkimaan ja ideoimaan erilaisia säilytykseen liittyviä ratkaisuja.

”Ideoinnin tuloksena ehdotimme viittä eri konsep­tia. Näin vanerinen säilytyslaatikko lähti etenemään ja tuote sai nimekseen Vakka”, Elina kertoo.

Vakka on viilupuristeesta valmistettu säilytin. Laa­tikossa on kansi ja saatavana on kaksi kokovaihtoeh­toa. Värejä on myös kaksi: puunvärinen ja valkoinen. Laatikoissa voi säilyttää pientavaroita, ja ne on helppo pinota päällek­käin. Pinotut laatikot voivat toimia makuuhuoneen yö­pöytänä, eteisen laskutasona tai vaikka sivupöytänä.

”Vakka on ollut tähänastisista tuotteistamme ongel­mattomin. Tähdet ovat kerrankin olleet oikeassa pai­kassa. Vakalle löytyi lahtelainen valmistaja LK-Taivute, jolta kesti kaksi viikkoa valmistaa mallikappale. Se oli jo heti ensimmäisellä kerralla valmis tuote.”

Elina ja Klaus Aallon suunnittelema Vakka-laatikko.

Kuva: Iittala

Elinan ja Klausin yhteinen toimisto Aalto + Aalto on toiminut vuodesta 2009. Tuotemuotoilun lisäksi pariskunta tekee näyttelysuunnittelua.

Juttu julkaistu alun perin Dekossa 8/15.

Lue myös:

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttila: Näin tunnistat laadukkaan kalusteen – nappaa vinkit!
Suunnittelija Sanna Annukka: ”Kotona yhdistän raanut ja kelim-matot”