Värien tykistystä Miamin henkeen

Julkitiloissa voi nauttia erilaista väreistä ja miettiä, voisiko niissä käytetty sävy myös omaan kotiin. Tosiharrastaja kuljettaa mukanaan värikarttaa tai -viuhkaa, josta voi tarkistaa löytämänsä sävyn.

vaaleanpunainen seinä

Kuva: Kimmo Virtanen

Koko3-toimiston Helsinkiin sisustamassa Yes Yes Yes -ravintolassa hehkuu Miamin ja Floridan aurinkoinen väripaletti banaaninlehtipuineen.

värikäs ravintola

Kuva: Kimmo Virtanen

punainen laattaseinä

Kuva: Kimmo Virtanen

Ravintolan ilmeeseen on haettu innotusta myös 80-luvulta. Ravintolan päätyseinällä loistaa Cole and Sonin värikylläinen tapetti. Huomaa myös, kuinka hyvin kirkas punainen ja vaaleanpunainen sopivat yhteen.

Alppihotellissa värillä on väliä lumimaiseman vastapainona

Industrial-tyyli ja betonibrutalismi viehättää karuudellaan. Arkkitehti Marcel Breuerin 1960-luvulla suunnittelema ranskalainen alppihotelli on hiljattain remontoitu nuorekkaaksi hiihtohotelliksi.

värikkäät tuolit

Kuva: L. Di Orio ja C. Arnal & DR

Harmaassa tilassa pienikin määrä väriä tuo huoneeseen eloa ja energisyyttä. Erityisen hyvin värit sopivat sporttiseen hotelliin, jonka ikkunoista avautuvat huiketa maisemat jylhiin rinteisiin.

värikäs loungetila

Kuva: L. Di Orio ja C. Arnal & DR

Harmaa perusväritys on hyvä lähtökohta, koska sen seuraan sopivat kaikki värit tummista sävyistä pastelleihin. Marcel Breuerin Knollille suunnittelema Wassily-tuoli on totuttu näkemään mustalla verhoilulla. Värikkäät kuviokankaat toimivat putkirunkoisen klassikkotuolin kanssa yhtä hyvin.

alppihotellin ravintola

Kuva: L. Di Orio ja C. Arnal & DR

Lue lisää sisustuksen ajankohtaisista trendeistä Dekosta 2/18.