Suomalaiset suosivat sisustuksessa usein viileitä ja neutraaleja sävyjä, kuten valkoista, beigeä ja harmaata. Voimakkaiden värien käyttö ei ole meille luontaisesti helppoa, mutta kesällä se onnistuu paremmin – oli hellettä tai ei. Heinäkuun lehden sisustusjuttu syntyi ajatuksella ’väriöverit on parempi kuin vajarit’.

En ole itse suuri kirkkaiden värien ystävä, mutta pakottauduin ajattelemaan juttua ensisijaisesti värien kautta. Halusin luoda kuviin hiostavan ja paahteisen kesähelteen, jossa on uima-altaan turkoosia, auringonkeltaista ja suoran auringonpaisteen luomat kovat varjot.

Tuotteet ovat kesäelämään kuuluvia tavaroita kuten ulkokalusteita, piknik-tarvikkeita ja pelejä. Koska juttu toteutetiin studiossa, uima-allas ja vesi luotiin kartongeilla.

Oivan kehyksen jutun väriajattelulle tarjosi takavuosien Miami Vice-sarja, josta muistan erityisesti pinkit flamingot, olkatoppaukset, pastellivärit ja loputtoman auringonpaisteen. Vaikka tänä kesänä ei hellettä Suomeen tulisikaan, väreillä voi luoda kesätunnelmaa!

Lue lisää:

Jenni Juurinen: Kesäkuun sisustusjutun teemana on hiekka ja rantakalliot

Jenni Juurinen: Toukokuun sisustusjutun inspiraationa oli tv-sarjojen maailma