Mikä on daybed?

Kaluste tunnetaan myös nimillä sohvapenkki, päivävuode tai päiväsänky. Tavallisimmin tämä verhoiltu iso penkki täydentää olohuoneen kalustusta. Daybed on penkkiä suurempi, pituudeltaan ja leveydeltään yhden hengen vuoteen kokoinen.

Jos sohvapenkki on sijoitettu seinän viereen, se toimii myös vierasvuoteena. Lapset ja perheen lemmikit ottavat tämän sohvan kaverin yleensä innolla vastaan ja keksivät kalusteelle heti käyttöä.

sininen nappitopattu daybed

Kuva: Jotex

Näin sijoitat sohvapenkin tilaan

Avonaisissa olohuoneissa penkkimäinen kaluste korvaa toisen sohvan ja sen voi sijoittaa ilmavasti keskelle huonetta. Näin kalustuksesta tulee avaramman näköinen.

Jos perheessä järjestetään paljon juhlia, pehmustettu iso penkki on kätevä istuin, koska sen ympärille mahtuu istumaan useita ihmisiä. Perinteisestä sohvastahan löytyy tavallisimmin paikka vain kolmelle vieraalle.

olohuoneen sisustus

Kuva: Adea

Millainen päivävuode on sinun mieleesi?

Daybed-valikoimat ovat kattavat. Penkkimäisiä istuimia löytyy monen valmistajan mallistoista ja verhoilumateriaalin valinnan voi tehdä olohuoneen muihin kalusteisiin sopivaksi.

Vinkki: Jos löydät jostain hyväkuntoisen 60-luvun laverin, saat siitä edullisen sohvapenkin esimerkiksi lemmikille. Näin lemmikki ehkä jättänee muut istuimet rauhaan, ja sohva ja nojatuolit pysyvät karvattomina.

puujalkainen nahkaverhoiltu daybed

Kuva: Woud