Uusi blogi Dekon sivuilla – Viola Virtamo kutsuu seuraamaan ensiasuntonsa muutosta asunnosta kodiksi

Uusi sisustusbloggarimme on helsinkiläinen Viola Virtamo, joka on myös valokuvaaja, graafinen suunnittelija ja ruokakirjailija. Lue jutusta, mitä blogissa on luvassa.

Syyskuun alusta Dekon blogien joukkoon liittyi Matkalla kotiin, joka kertoo helsinkiläisen Viola Virtamon ensiasunnon remontista ja sisustamisesta. Pääsemme seuraamaan blogissa, miten asunto muuttuu pikku hiljaa persoonalliseksi kodiksi.

Kysyimme Violalta, mitä lukijoilla on lupa hänen blogiltaan odottaa.

Kaikki jutun kuvat ovat Violan uudesta kodista – ennen remontin aloitusta. Lähde seuraamaan, miten asunto tästä muuttuu.

matkalla kotiin -bloggari Viola Virtamo aloittaa Dekon sivuilla syyskuun alussa

Kaikki kuvat: Viola Virtamo

Kerro hieman blogistasi. Mitä voimme odottaa?

Olen ostanut ensimmäisen asuntoni 60-luvun kerrostalosta Puotilasta ja haluan rempata asunnon itseni näköiseksi ennen sinne muuttoa. Pohdin blogissa niin vanhan säilyttämisen tärkeyttä, värisävyjä, ekologisuutta, kestävyyttä kuin trendikkyyttäkin. Blogi on siis rehellinen katsaus remonttimatkaani aina alkumetreiltä viimeisteltyyn lopputulokseen asti.

 

Miltä ensimmäisen oman kodin sisustuksen suunnittelu ja remontin aloitus on tuntunut?

Sisustuksen ja remontin suunnittelu on pääasiassa ihanaa. Olen vuosia koonnut Pinterestiin ideakansioita unelmakodistani, ja kun unelma-asunto tupsahti eteeni oikeastaan vähän vahingossa, olin haljeta onnesta.

Vaikka remontin ja sisustuksen suunnittelu on ollut tähän asti yhtä mahtavaa kuin olin haaveillut, liittyy remonttiin pieniä käytännönasioita, joita en olisi osannut kuvitella etukäteen. Ja ne eivät aina ole kovin hauskoja juttuja, sillä niiden takia joutuu monista pienistä haaveista myös luopumaan.

matkalla kotiin -bloggari Viola Virtamo aloittaa Dekon sivuilla syyskuun alussa

Toteutatko sisustuksessa jotain pitkäaikaisia haaveitasi?

Pääsen todellakin toteuttamaan monia haaveita niin sisustuksen kuin remontinkin suhteen. Mitään supertarkkoja haaveita, kuten jonkin tietyn huonekalun hankintaa, ei ole ollut, joten unelmat ovat liittyneet enemmänkin kodin rakentamiseen ylipäätään.

Ruokakirjailijana ja -bloggaajana keittiö on yksi tärkeimmistä tiloista ja täysin omanlaisen, juuri minulle täydellisen keittiön suunnitteleminen on toteutunut unelma. Olen onnellisessa asemassa, koska olen saanut suunnitella remonttia ja sisustusta kuukausia rauhassa. Olen pohtinut yksityiskohtia tarkkaan – ja muuttanut mieltäni moneen kertaan. Myös persoonallisen ilmeen luominen, esimerkiksi värien avulla, on minulle tärkeää, ja olen haaveillut siitä jo vuosia.

 

Miten kuvailisit sisustustyyliäsi?

En ole jumittunut mihinkään tiettyyn tyyliin ja pyrin yhdistelemään uutta ja vanhaa, klassista sekä viimeisimpiä trendejä.

En halua kodistani uuden uutta ja mustavalkoharmaata. Eli puunsävyjä ja voimakkaita värejä sekä vanhoja huonekaluja täytyy olla myös. Olen hankkinut uuteen asuntooni etukäteen esimerkiksi vihreän 30-luvun samettisohvan Bukowskin huutokaupasta.

matkalla kotiin -bloggari Viola Virtamo aloittaa Dekon sivuilla syyskuun alussa

Miksi remppablogi?

Netistä löytyy paljon toinen toistaan upeampia sisustusblogeja sekä tietenkin oma suosikkini, ideakirjasto Pinterest, jotka tarjoavat silmänruokaa kaikista mahdollisista sisustustyyleistä. Usein sisustuskuvat ovat kuitenkin niin täydellisiä, että lukijalle jää helposti epäselväksi, miten jokin asia on toteutettu tai miksi johonkin tiettyyn ratkaisuun on päädytty.

Valokuvaajana pyrin kauniisiin kuviin, mutta haluan silti avata ajatuksiani remontista – myös niitä negatiivisia ja vaikeita juttuja. Tuntui hyvältä mahdollisuudelta kertoa kerrankin kokonaisen asunnon remonttitarina  alusta loppuun.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti