Tapio Wirkkala Rut Bryk -palkinto Patricia Urquiolalle

Espanjalainen suunnittelija Patrizia Urquiola on saanut ensimmäisen Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön  myöntämän kansainvälisen muotoilupalkinnon. Palkinnon nimeäjinä ovat säätiön pyynnöstä toimineet muotoilijat Harri Koskinen ja Ilkka Suppanen.

Tapio Wirkkala Rut Bryk -palkinto on kunnianosoitus korkeatasoiselle, uutta suunnitteluajattelua kehittävälle ammattitaidolle, materiaaliselle osaamiselle ja perinteisen tekemisen ymmärrykselle.

Italialaisen Cassinan taiteellinen johtaja ja kansainvälisesti tunnustettu suunnittelija Patricia Urquiola (synt. 1961) on tehnyt töitä lähes kaikille merkittäville designyrityksille. Urquiolan tuotantoon kuuluu huonekaluja, esineitä ja kankaita. Hän on suunnitellut useita näyttely- ja messuosastoja, myymäläsisustuksia ja hotellikonsepteja.

Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin 100-vuotisjuhlavuosi päättyy tiistaina 18.10.2016 EMMA – Espoon modernin taiteen museossa Rutin päivään, jolloin vietetään keramiikkataiteilija Rut Brykin (1916-1999) 100-vuotissyntymäpäivää. Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö on päättänyt jakaa taiteilijapariskunnan muistoa juhlistavan kansainvälisen muotoilupalkinnon joka kolmas vuosi.

Palkintona jaetaan Tapio Wirkkalan suunnitelman mukaan toteutettu pienoisveistos, joka on tehty säätiölle lahjoitetusta alkuperäisestä ns. rytmivanerista.

Lisätietoja EMMA

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti