Martat opettavat yrttien kasvattamista

Tällä viikolla vietetään Marttojen valtakunnallista Kauha ja kukkaro -viikkoa.

Perjantaihin 1.4. kestävän teemaviikon aikana Martat toivottavat kaikki tervetulleiksi katsomaan ja kuuntelemaan, miten yrttejä kasvatetaan kaupan ruukkuyrteistä istuttamalla, miten siemenet kylvetään ja taimet kasvatetaan. Samalla saa myös henkilökohtaista apua kysymyksiin, jotka yrttikasvatuksessa mietityttävät.

Jos et ehdi kurssille, voit aloittaa yrttiharrastuksen näillä Marttojen neuvoilla. Pääset alkuun tavallisella kaupan ruukkuyrtillä.

Yrttitarha ruukkuyrteistä
1 Osta tuoreita, äskettäin kauppaan tulleita ruukkuyrttejä.
2 Kastele juuripaakku ja suihkuttele lehtiä. Käytä isoimmat lehdet salaattiin ja jätä muutamia pieniä lehtiä kasvamaan. Leikkaa muovinen ruukku suikaleiksi ja irrota varovasti juuripaakusta. Leikkaa katkenneet juuret ja poista kaikki huonokuntoiset lehdet.
3 Istuta taimet hiekkapitoiseen multaan. Jos käytät lasittamattomia saviruukkuja, liota niitä vedessä, jotta ruukku ei ime kosteutta mullasta. Laita ruukun pohjalle pieniä kiviä tai ruukun palasia salaojaksi. Pidä juuripaakku mahdollisimman ehjänä ja tiivistä multa juuripaakun ympäriltä. Kastele.
4 Laita ruukku valoisalle ikkunalaudalle, mutta suojaa suoralta auringonpaahteelta. Kastele säännöllisesti. Juurtuminen nopeutuu, jos laitat kasvin päälle 1-2 viikoksi hupun rei’itetystä läpinäkyvästä muovipussista.
5 Kun yrtit ovat juurtuneet, paina multaan hidasliukoisia lannoitepuikkoja tai sekoita kasteluveteen lannoitetta pakkauksen ohjeen mukaan.
6 Samalla ohjeella saat satoa myös ruukkusalaatista ja sinappikaalista (rucola).

Kauha- ja kukkaro -teemaviikon tapahtumat sekä lisätietoja yrttien kasvattamisesta: martat.fi/puutarha

Avainsanat yrtit

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti