Puutarhaetiketti haltuun

Heräätkö liian usein ruohonleikkurin pärinään? Entä menetätkö hermosi lehtipuhaltimiin? Et ole yksin – inhosi jakaa suurin osa suomalaisista.

Jos suomalaiset saisivat päättää, pihatyöetiketti kieltäisi moottoroitujen pihatyövälineitten käytön liian varhain aamulla tai myöhään illalla. Tämä käy ilmi Nesteen teettämästä nettitutkimuksesta, jossa kysyttiin pelisääntöjä pihatöihin noin tuhannelta 18-70-vuotiaalta suomalaiselta.

1. Älä päristele sunnuntaiaamuna.

Eniten suomalaisia pihatöissä ärsyttää meteli ja koneilla päristely myöhään illalla tai varhain aamulla. Valtaosa eli 89 % kyselyyn vastaajista oli sitä mieltä, että moottoroituja pienkoneita ei saisi käyttää myöhään illalla. 70 % haluasi välttää niiden käyttöä ennen kello yhdeksää aamulla.

2. Pistä katkut kuriin.

Suomalaiset arvostavat puhdasta ilmaa. Pienkoneissa käytettävän polttoaineiden katkulla on 78 % mielestä ainakin jonkin verran, jopa erittäin suurta vaikutusta omaan viihtyvyyteen. Yli 60 % piti tärkeänä, että polttoaineesta ei synny omaa tai naapureiden viihtyvyyttä haittaavia katkuja tai tartu hajua vaatteisiin laitetta käytettäessä. Pienmoottoribensiini ei haise ja siinä on puhtaammat pakokaasut kuin tavallisessa moottoribensiinissä.

3. Ole ympäristölle ystävällinen.

Pihatöistä ei saa olla haittaa ympäristölle. 77 % kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että moottoroiduissa pihakoneissa käytettävän polttoaineen päästöt eivät saa olla terveydelle haitallisia tai saa aiheuttaa haittaa ympäristölle ja luonnolle.

4. Haistele myös ilmapiiriä.

Vaikka useimpia esimerkiksi melu ärsytti, 15 % kyselyyn vastaajista oli sitä mieltä, että kesällä saa leikata nurmikkoa vaikka keskellä yötä. Toinen ääripää (18 %) koki, että kovaääniset pihatyöt tulisi keskittää niihin hetkiin, kun naapurit eivät ole kotona.

5. Älä luota keskustelun voimaan.

Vahvoista mielipiteistä huolimatta suomalaiset eivät kaipaa keskustelua naapurin kanssa. Vain 34 % suomalaisista kannatti keskustelua yhteisistä pelisäännöistä ja niistä sopimista muiden pihapiirissä asuvien kesken. Muitten mielestä toisten pitäisi tietää sanomattakin, mikä naapuria ärsyttää ja miten sopii toimia.

Robottiruohonleikkuri on hiljainen pihatyöläinen.

Gardena Sileno -robottileikkuri alk. 1 790 e.

 

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti