Ostatko aina valmiita kukkakimppuja? Näin teet kukka-asetelmat itse

Etkö osaa tehdä kukkakimppuja tai asetella kukkia kauniisti? Homma ei ole vaikeaa, rentous on muodissa. Näillä vinkeillä onnistut varmasti.

Enemmän on enemmän

Runsaat kukka-asetelmat syntyvät rennolla otteella. Asetelmassa saa olla leveyttä ja korkeutta. Tärkeintä on, että kukkia on runsaasti ja niiden värit sopivat toisiinsa.

Vielä ehtii sekoitella kaupasta hankittujen kukkien joukkoon oman kukkapenkin kukkasia ja luonnonkukkia. Kukkakauppojen myymät eukalyptuksen ja salalin oksat tuovat tarvittavaa vehreyttä.

Satsaa maljakoihin

Ryhmittele asetelma erikokoisista maljakoista. Kirkkaat lasipullot ja säilyketölkit sopivat myös hyvin tähän tarkoitukseen. Asettele jokaiseen astiaan yhdestä kolmeen kukkaa. Asettele korkeimmat maljakot ja kukat keskelle, matalimmat sivuille.

Jos et osaa päättää kukkien väritystä, nappaa väri-idea mieleisestä kukkataulusta, -tapetista tai -kankaasta. Hanki kukat ideakuvasi väritystä seuraten.

Tunnusta väriä

Kokeile tehdä kimppu pelkästään vihreistä oksista ja kukkasista. Se näyttää raikkaalta pitkään. Kysy kukkakaupasta koristevihreitä, joilla saat edullisesti runsautta kimppuun.

Lue lisää:

Tee itse kukka-asetelma

Vihreä valtaa kodit – 7 tapaa sisustaa viherkasveilla

Auta köynnöstä kasvamaan – tee itse teksti-kasvituki ja tuo persoonallisuutta puutarhaan

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti