Muotoilijapariskunta Elina ja Klaus Aalto: ”Iittalan Vakka oli kerralla valmis tuote”

Muotoiljapariskunta Elina ja Klaus Aallon Iittalalle suunnittelema vanerinen Vakka-säilytyskaluste syntyi onnellisten tähtien alla. Lue Vakan tarina.

Vuonna 2011 Iittala halusi laajentaa tuotantoaan kodin eri huoneisiin ja sisustukseen. Elina ja Klaus Aalto päätyivät tutkimaan ja ideoimaan erilaisia säilytykseen liittyviä ratkaisuja.

”Ideoinnin tuloksena ehdotimme viittä eri konsep­tia. Näin vanerinen säilytyslaatikko lähti etenemään ja tuote sai nimekseen Vakka”, Elina kertoo.

Vakka on viilupuristeesta valmistettu säilytin. Laa­tikossa on kansi ja saatavana on kaksi kokovaihtoeh­toa. Värejä on myös kaksi: puunvärinen ja valkoinen. Laatikoissa voi säilyttää pientavaroita, ja ne on helppo pinota päällek­käin. Pinotut laatikot voivat toimia makuuhuoneen yö­pöytänä, eteisen laskutasona tai vaikka sivupöytänä.

”Vakka on ollut tähänastisista tuotteistamme ongel­mattomin. Tähdet ovat kerrankin olleet oikeassa pai­kassa. Vakalle löytyi lahtelainen valmistaja LK-Taivute, jolta kesti kaksi viikkoa valmistaa mallikappale. Se oli jo heti ensimmäisellä kerralla valmis tuote.”

Elina ja Klaus Aallon suunnittelema Vakka-laatikko.

Kuva: Iittala

Elinan ja Klausin yhteinen toimisto Aalto + Aalto on toiminut vuodesta 2009. Tuotemuotoilun lisäksi pariskunta tekee näyttelysuunnittelua.

Juttu julkaistu alun perin Dekossa 8/15.

Lue myös:

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttila: Näin tunnistat laadukkaan kalusteen – nappaa vinkit!
Suunnittelija Sanna Annukka: ”Kotona yhdistän raanut ja kelim-matot”

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti