Kuvataiteilija Reetta Hiltunen tutkii hyvää ja pahaa

Reetta Hiltunen tutkii töissään elämän hyveitä ja paheita.

Ensi näkemällä kuvataiteilija Reetta Hiltusen töitä saattaa erehtyä luulemaan painotöiksi, niin hienovaraisesti ja tarkasti ne on tehty.

Todellisuudessa teokset ovat retussimaalauksia, joissa naiset, miehet, lapset ja eläimet esiintyvät mielikuvituksellisissa luomuksissa ja ympäristöissä.

– Tein aikaisemmin paljon serigrafioita, joissa valokuva ja piirros sekoittuvat. Nyt olen keskittynyt piirtämiseen, sillä siinä voi luoda mitä vain, kun valokuva ei ole rajoittamassa.

Reetta valmistui Lontoossa kuvataiteen kandidaatiksi vuonna 2005. Maisterintutkinnon hän suoritti Helsingin Kuvataideakatemiassa.

– Elämä, etiikka ja arvot ovat aina kiinnostaneet minua. Se, miten ihminen elää ja tuottaa iloa tai kärsimystä muille, näkyy töissäni runsaana symboliikkana.

Reetta Hiltusen Hyveet & Paheet -teossarja käsittelee juuri etiikkaa: hyvää ja pahaa sekä oikeaa ja väärää. Lähtökohtana kolme vuotta kestäneelle projektille olivat 1800-luvun amerikkalaiset ja brittiläiset moraalilautapelit, joilla lapsia ja nuoria opastettiin hyvään elämään.

Maalausten lisäksi teossarjaan kuuluu suuri Etiikan puutarha -pelilauta, jossa maalaukset on koottu pelin muotoon.

– Pidän siitä, että asiat eivät ole itsestäänselviä ja helppoja, vaan niitä joutuu miettimään ja tulkitsemaan. Kulttuuri ja perinteet ovat myös täynnä merkityksiä, jotka eivät heti avaudu. Erityisesti Länsi-Afrikan ja Egyptin perinteet ovat alkaneet kiinnostaa minua ghanalaissyntyisen mieheni myötä.

Maalauksista näkee, että myös muoti on vaikuttanut Reetta Hiltuseen voimakkaasti. Haaveena on tuotteistaa kuvien vaatteet jonain päivänä omaksi mallistoksi.

Reetta Hiltunen_02

Pyöreässä Etiikan puutarha -lautapelissä on kuvattuna 33 nykyajan hyvettä ja pahetta.

Reetta Hiltunen 03

Hevospojat-teoksen teemoja ovat kateus ja myötätunto.

Avainsanat kuvataide taiteilijat

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti