Kesäkuun lehti hurmaa ihanilla kesäkodeilla + kaksi muuta poimintaa sisällöstä

Kesäkuun Deko on ilmestynyt. Tässä toimituksen poiminnat tuhdin lukupaketin aiheista. Tämän kaiken, viisi kotijuttua ja paljon muuta löydät yksien kansien välistä. Kaupoissa tänään!

Kesäkuun Deko on ilmestynyt. Tässä toimituksen poiminnat tuhdin lukupaketin aiheista. Tämän kaiken, viisi kotijuttua ja paljon muuta löydät yksien kansien välistä. Kaupoissa tänään!

1 Tervetuloa kesän ihanimpiin koteihin!

Yli 200-vuotiasta maalaistaloa Ranskan Provencessa kunnostettiin melkein vuosi Régisin ja Moniquen kesäkodiksi.

Régisin ja Moniquen kesäkoti sijaitsee Saint-Rémyssä, jonka tunnetuin asukas lienee hollantilainen taidemaalari Vincent Van Gogh. Häntä hoidettiin paikallisessa mielisairaalassa. Kuva: Anders Hviid

Nyt perinteiset siniset ikkunaluukut kätkevät taakseen modernin villan, jossa omistajien rakkaus nykytaiteeseen, valokuvaukseen ja 1900-luvun puolivälin skandinaaviseen muotoiluun näkyy kaikkialla.

2 Mistä syntyy hyvä design?

Kun designasiantuntija Juhani Lemmetti näki parikymppisenä laivanrakennusteknikkona New Yorkin huippumuseoissa suomalaiset Stillit, Franckit ja Wirkkalat, hän ryhtyi perehtymään designiin vapaa-aikanaan. Kului 15 vuotta ja design oli hänen päätyönsä.

”Hienous piilee usein juuri yksityiskohdissa ja siinä, miltä esine tuntuu käteen”, Juhani Lemmetti sanoo. Kuva: Heli Hirvelä

Nykyisin kun kansainvälinen museo tai yksityiskeräilijä haluaa laajentaa kokoelmaansa, moni valitsee asiantuntijakseen juuri Juhani Lemmetin. Lue, mistä henkisesti ja taloudellisesti arvokkaana pidetty design syntyy Lemmetin mielestä.

3 DIY: Ompele sisustukseesi sopiva taittopatja

Nyt pensseli käteen ja ompelukone surraamaan. Dekon ohjeilla varustat vanhasta levitettävästä laverista katseenkestävän varavuoteen kahdelle.

Taittopatjasta saa monikäyttöisen kalusteen, kun sen ompelee sisustukseen sopivasta kankaasta. Kuva: Pekka Holmström/Otavamedia

+ 51 ajankohtaista kesäkamaa mökille, terassille ja piknikille

Deko 6/18 kaupoissa 30.5.2018.

Tilaa Deko suoraan kotiisi ja saat uunituoreet sisustusjutut suoraan kotiisi aina ilmestymispäivänä

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti