5+1 tärppiä Habitareen – poimi Dekon messuvinkit

Messukeskuksessa 13.9.–17.9.2017 järjestettävä Habitare kokoaa saman katon alle 420 näytteilleasettajaa. Tuntuuko paljolta? Niin meistäkin. Siksi kokosimme vinkit, jottet koe messu-uupumusta. Näe ainakin nämä!

1 Katsasta tulevat trendit Signals-näyttelyssä

Habitare Signals-näyttely

Kuva: Johanna Keponen/Otavamedia

Signals-näyttely kurkistaa tulevaisuuteen. Neljästä teemasta koostuvaa näyttelyä kiertämällä saat käsityksen siitä, mihin sisustuksen ja asumisen maailma on ehkä tulevaisuudessa menossa. Huomioon on otettu myös yhteiskunnan vaikutus trendeihin.

Käy kuuntelemassa näyttelyn yhdessä muotoilija Sisse Collanderin kanssa sunnitelleen ja tuottaneen toimittaja Susanna Björklundin Signals-trendiluento torstaina 14.9. kello 13 tai lauantaina 16.9. kello 11.

Signals hallissa 6, luennot Arena ohjelmalavalla.

2 Tee retki itään

2017_Habitare_Muji

Kuva: Verna Kovanen

Japanilainen Muji on nyt kaikkien huulilla. Lifestyle- ja muotitalon tuotteita voi ostaa ensimmäistä kertaa Suomessa, kun Muji perusti popup-myymälän Habitareen.

Vilkaise samalla musta pientalo Muji Hut, joka on ensi kertaa esittelyssä Japanin ulkopuolella.

Muji 6p48.

Habitaressa uutta on myös United Stories. Myyntinäyttely yhdistää aasialaiset ja suomalaiset muotoilijat, jotka ovat suunnitteleet yhdessä pienesineitä ja huonekaluja. United Stories workshopeissa voi perehtyä aasialaiseen kulttuuriin, ruokakulttuuriin ja elämäntapaan.

United Stories 6m28.

3 The Block -kortteli tarjoaa uutta muotoilua

Innovatiivisesta muotoilusta ja uusien tekijöiden ideoista kiinnostuneiden kannattaa suunnata The Block -kortteliin. Korttelista löydät nousevien tekijöiden töitä esittelevän Talentshopin, prototyyppien näyttelyn Protoshopin, muotoilukoulujen osastot sekä startup-yrityksiä.

The Block hallissa 6.

4 Iloitse tutun merkin paluusta

Kerroimme elokuussa sisustajien suosikkimerkki Annon paluusta. Annon tuotteita voi ostaa 13.9. alkaen yrityksen omasta verkkokaupasta, mutta Habitaressa tuotteita pääsee hypistelemään ja ostamaan (Hobby Hallin pisteellä, 6f48).

ANNO-2017-Myrtillus

Kuva: Anno Collection

Dekon bloggaaja Susanna Vennon Annolle suunnittelema Myrtillus-mallisto on ensiesittelyssä Habitare-messuilla.

Anno 6f48, 6p1.

5 Tutustu taiteeseen sisustuksen lomassa

Taiteilija Anssi Pulkkisen Street View (Reassembled) nykytaideteos ottaa kantaa Habitaren Huomisen koti -teemaan kodittomuuden ja pakolaisuuden näkokulmasta. Ensiesityksensa Suomessa saava, syyrialaisista taloraunioista koostuva teos on vaikuttava näky.

Mobile Home(less) messuhallissa 2. 

Habitaren erikoisnäyttely Signature esittelee muotoilijoiden ja arkkitehtien teosvalintoja.

Signature hallissa 6, pohjoisen sisäänkäynnin lähellä.

+1 Vieraile Dekon kutsuvassa viherhuoneessa

Dekon oma osasto Habitare-messuilla vuonna 2017.

Kuva: Aino Loikkanen/Otavamedia

Dekon sisustustoimittaja ja sisustussuunnittelija Seija Killströmin suunnitteleman osaston inspiraationlähteenä on ollut Alvar Aallon suunnitteleman Villa Mairean olohuoneen yhteydessä sijaitseva viherhuone. Piipahda viihtymässä ja lepuuttamassa jalkojasi messuhulinan keskellä kodikkaassa viherkeitaassamme.

Dekon messuosasto 6K48.

Avainsanat habitare sisustus

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti