Olen haaveillut omasta, täydellisestä ja itse suunnitellusta keittiöstä jo vuosia. Oman asunnon myötä sain tähän mahdollisuuden ja nyt unelma on vihdoin toteutunut. Kaikki alkoi tarkalla suunnittelulla – postauksen suunnittelusta ja vinkeistä löydät täältä. Yksityiskohtia ja mietittävää keittiössä oli enemmän kuin missään muualla, jopa kylpyhuone jäi toiseksi yksityiskohtien määrässä.

Tässä nyt niitä yksityiskohtia uudesta keittiöstäni, koko keittiö paljastetaan vuoden alussa Deko-lehdessä!

Päädyin Saari-keittiön kaapistoihin muutamasta syystä. Tiesin entuudestaan lapsuuden kodistani, että kyseiset kaapistot ovat superlaadukkaat ja kestävät hyvin – ja siksi ne ovat myös hintansa väärti. Värivalikoima on todella laaja ja esimerkiksi kaikki Tikkurilan sävyt ovat valittavissa. Lopulta värissä päädyttiin hentoon, hieman lämpimään taittavaan harmaaseen.
Myös vetimet olivat tärkeä osa huoneen ilmettä. Pallottelin klassisten, kultaisen lankavetimien ja nahkavetimien välillä, mutta kun keittiöön valittiin rosterinen taso, oli selvää että kultaiset vetimet olisivat riidelleet hopeisen sävyn kanssa. Nahkavetimiä on myös näkynyt toistaiseksi vähemmän kuin kultaisia lankavetimiä. Ja jos jollain on epäilyksensä niiden käytännöllisyydestä, voin luvata että ainakin nämä ovat toimineet moitteettomasti!

Keittiön toisella seinälle valittiin säilytystilaa lisäämään muutaman kaapin kokonaisuus, johon valikoitui mattapintainen, ruskeasävyinen taso, myöskin Saari-keittiöiltä. Jotta huone pysyisi ilmavan tilavana, kaapit tehtiin yläkaappien syvyydellä, jolloin ne vievät vähemmän tilaa. Tästä lisätilasta ja tasopinta-alasta olen todella onnellinen!

Halusin alusta alkaen keittiööni kokonaan laatoitetun seinän pienen laattakaistaleen sijaan. Ja se näyttää upealta! ABL:n lämpimän vaalean harmaan Chevrol-laatan voi latoa monin eri tavoin, mutta pystyyn ladottuna se näytti raikkaan erilaiselta.

Tasoa mietin pitkään ja huolella. Olen keittiö- ja ruokahirmu ja tiesin että olisi sietämätöntä kokata ympäristössä, jossa kaikkea täytyy varoa. Haaveet herkistä marmoritasoista saattoi siis unohtaa heti. Vaikka käytännöllisyys on tärkeää, en kuitenkaan missään nimessä suostunut luopumaan kauniista keittiöstä. Onneksi hyvin perinteinenkin järkiratkaisu voi näyttää superhyvältä: Stalan ohut rosteritaso valmiilla allassyvennyksellä olikin raikkaan moderni ja tyylikäs ratkaisu. Ja ennen kaikkea todella käytännöllinen, sillä rosteritaso on helppo pitää puhtaana ja se kestää kuumaa. Ei säätämistä pannunalusten kanssa tai tuskallista pintojen puhtaaksi hinkkaamista. Tasoon kuuluva allas tekee myös laskupinnasta visuaalisesti eheämmän – ei siis häiritseviä reunoja. Taso voidaan myös kustomoida juuri oman keittiön mittojen mukaan.
Rosteriseen tasoon täydellisesti yhdistyi Gustavsbergin kaareva hana toivomallani korkealla juoksuputkella.

Taloyhtiössä on mahdollisuus kaasuun, joten en miettinyt hetkeäkään valitsenko kaasu- vai induktiolieden. Ruoanlaiton ammattilaiset sekä aktiiviset harrastajat suosivat lähes aina kaasua ja olin innoissani saadessani mahdollisuuden ihan omaan kaasuhellaan! Tietenkin kaasuhellankin täytyy näyttää hyvältä, onhan se sijoitettuna keskelle keittiötä. Halusin myös ehdottomasti kaasuhellan rinnalle sähköuunin, sillä olin kuullut useasti moitteita kaasulla toimivan uunin epätasaisuudesta. Kauniin musta kaasuliesi sähköuunilla löytyikin lopulta Kaasuvalolta. Tähän astisten kokeilujen perusteella olen enemmän kuin tyytyväinen tähän valintaan!

Keittiön yllätyslöytö oli seinälle ripustettava metallinen ritelikköteline, johon pystyi valitsemaan oman mielesä mukaan lokerikkoja, hyllyjä sekä esimerkiksi viinilasipidikkeitä. Tähän saa esille kaikki kauneimmat keittiövälineet sekä muut keittiön tärkeimmät pikkujutut!

Mustaan lieteen sopi tietenkin täydellisesti musta jääkaappi. Jääkaappi näkyy heti keittiön ovelta sisään astuttaessa, joten toivoin siksi löytäväni siihenkin kauniin vaihtoehdon. Tyylikkään mustan jääkaapin löytäminen ei kuitenkaan ollut ihan helppoa. Myös tarpeeksi tilaa piti olla – sekä pakkaseen että jääkaappiin pitäisi mahtua isojenkin ruokakuvaustan materiaalit.  Toiveet täyttävä, trendikäs retrojääkaappi löytyikin Smegiltä, enkä parempaa olisi voinut toivoa.

SaveSave

SaveSave