Vaikka suurimmat remontit on uudessa kodissani tehty keittiöön ja kylpyhuoneeseen, on niiden lisäksi yksi tärkeimmistä huoneista asunnossa makuuhuone. Nukkuminen ja hyvät yöunet ovat tärkeä osa elämää ja siksi oikeanlainen tunnelma huoneessa merkitsee paljon. Se on paikka rauhoittumiselle. Iso osa hyviä yöunia on tietenkin myös laadukas sänky sekä pehmeät ja paksut peitot ja tyyny.

Halusin löytää laadukkaan ja hyvän sängyn, joka olisi kuitenkin myös kaunis ulkomuodoltaan. Sen täytyi sopia huoneen helmenharmaisiin seiniin ja vaaleaan parkettilattiaan. Kapeaan huoneeseen ei myöskään kävisi jättimäinen kaluste, vaan halusin siron 120 cm leveän sängyn. Onneksi täydellinen sänky ja kaikki sen osat peittoja ja lakanoita myöden löytyivät Familonilta.

Sänky Familon, villamatto H&M Home

Olen joskus laiska petaamaan sänkyä kaikkine sängynpeittoineen (kukapa ei olisi), joten sen täytyy näyttää kauniilta myös pelkkien lakanoiden kanssa. Tässä sängyssä on haalean pellavan sävyinen verhoilukangas ja jalkoina vaaleaa tammea, joten vähän huolimattomamminkin pedattuna se näyttää hyvältä! Vaaleaan sänkyyn kontrastiksi sopivat täydellisesti tummanharmaat pellavalakanat. Familonilta löytyivätkin mielestäni ne sängyn tärkeimmät ”asusteet” – ihanan paksut untuvapeitot ja kauniin sävyiset pellavalakanat.

Lakanat Familon, sametti-silkkiaamutakki H&M Home

Kun sitten sänky tulee oikeasti pedattua kunnolla, tuovat tummille lakanoille sopivaa tasapainoa raikkaan valkoiset sängynpeitto ja koristepellavatyynyt. Kun sängynpeitto on tarpeeksi ohut ja ilmava, on se myös helppo pestä pesukoneessa toisin kuin monet raskaat ja jättimäiset päiväpeitot.
Makuuhuoneessa modernin suoralinjaiseen sänkyyn olen yhdistänyt vanhoja, romanttishenkisempiä kalusteita ja yksityiskohtia, kuten tätini maalaaman suuren taulun, vanhan samettinojatuolin sekä suuren 1800-luvun lipaston. Niiden yhdistelmä yhdessä täydellisen sängyn kanssa luovat huoneeseen rauhallisen tyylikkään ja hyvän tunnelman.

Vihreä pikkupöytä Ikea, vanha samettinojatuoli kirpputorilta, lintusamettityyny Swanefors

SaveSave

SaveSave