Enää ei kuulkaas ole kauaa muuttoon! Ensi viikko on vielä täysi kokonainen viikko, mutta sitten sitä seuraavan viikon puolivälissä me VIHDOIN muutetaan! Nyt tämä alkaa jo tuntua hieman puuduttavalta ja hinku omaan kotiin on jo kova! Tällä hetkellä olemme talonvahteina ystäväperheemme luona ja tästä ei ole kovin pitkä matka tuonne uuteen kotiin. Käymme siis aina vähän väliä katsastamassa ovatko sadettajat päällä, ottamassa mittoja asunnosta ja muuten vain ihastelemassa 🙂 Tämä tietysti vain kasvattaa muuttohaluja, heh! Olemmekin nyt metsästäneet terassikalusteita alennusmyynneistä, mutta eipä tämä ole ollutkaan niin yksinkertaista.

Olen kirjoitellut tänne, että haluan terassille lounge-alueen, ruokailutilan ja grillinurkkauksen. Kaikki toiminnot kyllä mahtuvat terassin pituuden puolesta tilaan hyvin, mutta tuo syvyys on kyllä ongelmallinen! Myös lasitus haukkasi terassin syvyydestä oman osansa. Emme pystyneet vaikuttamaan terassin mittoihin, joten tällä nyt sitten mennään, ellemme joskus suunnittele terassin laajennusta. Terassin kapein kohta (syvyysmitta) on 165cm, joten ruokapöytä saa olla ainoastaan n. 70cm leveä. Jos syvyysmitta otetaan asunnon ikkunoista terassilaseihin, niin syvyys on 170cm. Eipä siinä mitään, mutta 70cm syviä ja noin 150cm pitkiä pöytiä ei vain löydy! Vaihtoehdoiksi siis jää joko tehdä itse tai sitten tämä alla oleva suunnitelmani 🙂 Kuvassa muuten näkyy terassin vasenta kulmaa (sinne olisi tulossa sohvaryhmä), mutta se jatkuu oikealle saman tyyppisenä.

 

terassikalusteet

Kuvat: Ikea & Jysk

 

Ruokapöydän istuimiksi on pakko ottaa penkit, sillä tuolit eivät tilaan mahdu. Olemmekin päätyneet näihin Jyskin Outrup betonipenkkeihin, jotka ovat 120cm leveät, eli juuri täydelliset. Myös muotokieli on kaunis. Mutta sitten tuo pöytä… Ikean Outrup olisi n.72cm syvä ja 150cm pitkä, eli se täyttäisi meidän vaatimukset hyvin. Nyt sitten kuitenkin mietin, että onko tuo hölmön näköinen?! Eli kun on puuta, betonia ja mustaa terästä. Toki voisin stailata pöytää betonisella tarjottimella yms. Mutta jotenkin tuo puu vähän tökkii. Täydellistä olisi jos teettäisi tuollaiset samat mustat betonijalalliset pöydänjalat ja hankkisi mittojen mukaan levyn pöydälle. Nyt vaan kuitenkin haluttaisi päästä mahdollisimman helpolla (ja suht edullisesti), heh!

No sitten mietin, että jos maalaisin pöydän mustaksi. Alla olevassa kuvassa penkin jalat näyttävät tumman harmaalta, mutta oikeasti ne ovat kyllä mustat. Olisiko tuo yhtään parempi?

 

terassikalusteet

 

Tämmöisiä pähkäilyjä täällä! Tässä nyt on vielä vajaa pari viikkoa aikaa tätä suunnitella, joten tässähän tämä aika kuluu, haha! Harmi kun tuo Jyskin oma betonipöytä on muistaakseni 90cm leveä, eli aivan liian iso meidän terassille.

Toinen mitä ei myöskään ole vielä löytynyt, on lounge-alueen sohvaryhmä. Siinäkin haastetta tuo terassin koko, mutta eiköhän sekin vielä vastaan tule. Jotain olemme kuitenkin jo hankkineet ja siitäpäs laitan seuraavalla kerralla tulemaan kuvaa 🙂

 

Seuraatko jo näitä?  instagram // facebook // pinterest // hurmaavanvalkeaa@gmail.com