hotelli_Fotor1.jpg

Tämä postaus on pitänyt tehdä jo kauan aikaa, sillä reissustakin on jo noin puoli vuotta aikaa 🙂 Nyt kuitenkin palataan näihin ihaniin Barcelona tunnelmiin, sillä luulenpa, että Barcelona on aika monen reissukohteena, kun mennään kohti kevättä ja kesää. Yritin tehdä mahdollisimman kattavan postauksen aiheesta ja toivottavasti tästä saa mahdollisimman paljon irti! Useastihan nuo Barcelonan matkat ovat monelle juuri muutaman päivän reissuja, kuten meilläkin oli, joten uskon että vinkeistä on varmasti hyötyä.

Mielestäni Barcelonassa on parasta se, että siellä oikeasti voi yhdistää kaupunki- ja rantaloman samaan pakettiin! Ranta on kaunis, eikä edes kovin kaukana keskusta. Metro kuljettaa reissaajaan kätevästi paikasta toiseen, joten lomalla ehtii tehdä monta asiaa saman päivän aikana.

Yllä näkyvät kuvat ovat meidän hotellista, joka oli aika lailla Barcelonan keskustassa. Hotelli ei kuitenkaan ollut ihan Ramblalla, mutta kävelymatkan päässä siitä. Tykkään panostaa kaupunkilomilla sen verran hotelliin, että sieltä löytyy joko uima-allas tai jacuzzi hotellin katolta 😀 Tämä on todella hyväksi havaittua luksusta, heh! Onko ihanampaa, kuin mennä loikoilemaan nähtävyyksien ja shoppailun jälkeen aurinkotuoliin, tai hypätä vilvoittaaan veteen! Siihen vaan drinksu käteen, niin jo kelpaa :)) Hotellimme oli nimeltään Hotel Barcelona Center, ja se oli mielestäni hyvällä alueella, lähellä kivoja ruokapaikkoja ja shoppailuja.

ranta1.jpg

Kaupungissa riittää niin paljon nähtävää, ettei kaikkea kannata yrittää kokea yhden reissun aikana. Jääpähän jotain seuraavallekin kerralle, sillä Barcelona kyllä houkuttelee palaamaan uudestaan. Barcelonasta löytyy valtava määrä kaikkea jokaiselle. Arkkitehtuuri on värikästä, kiitos Antoni Gaudin. Ylhäällä on kuva Casa Batllosta, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Toinen turistien listalla oleva nähtävyys on Casa Mila, joka on myös Gaudin suunnittelma rakennus. Me kävimme reissullamme kurkkaamassa Casa Batllon ihan vain ulkoapäin, mutta rakennusten sisään myydään toki myös lippuja.

shopping1.jpg

Shoppailijalle Barcelona tarjoaa paljon. Luksusliikkeitä löytyy Passeig de Gracialta, jossa muun muassa löytyy Hermes, Louis Vuitton, Escada ym… Ylhäällä näkyvä sisustusliike oli muuten aivan ihana. Liike on nimeltään Muy Mucho ja niitä on useampi Barcelonassa. Rambla de Catalunyalta löytyy muistaakseni heti yksi. Samaiselta kadulta löytyy muitakin kivoja liikkeitä, kuten Zara Home, Casa Viva, Konema ym. Tuo Konema on sellainen paperitarvikekauppa, jonka valikoima on aivan valtava! Siellä ei kyllä malta pitää näppejään erossa kaikesta kauniista :))

Alla olevassa kuvassa on muutama otos vaatekaupoista. Hotellimme lähellä oli pieniä ostoskatuja, joista löytyi vähän erilaista putiikkia, kuin mitä ihan keskustasta. Brandy & Melville löytyi ainakin kadulta Rossello 245, joka oli lähellä meidän hotellia. Tuossa kun äsken googlettelin, niin sama liike löytyy näköjään myös Passeig de Gracialta. Anyway Carrer de Rossello:lta löytyy myös muitakin kivoja pikku liikkeitä. Enää en muista kuin Double Agent -vaateliikkeen, Brandy & Melvillen lisäksi, mutta muitakin siellä oli 🙂

shopping2.jpg

Suosittelen ehdottomasti vierailemaan Park Güellissa. Matka puistoon on jo itsessään melko vaikuttava! Itse menimme metrolla läheisimmälle pysäkille, ja jatkoimme kävellen opasteiden osoittamaan suuntaan. Puistoon on melko pitkä matka ja se on yhtä nousua! Onneksi matkanvarrelle on tehty liukuportaita, jotka helpottavat matkantekoa. Maisemat kuitenkin ovat upeat! Kun perille pääsee, näkee koko Barcelonan upeudessaan. Me kiersimme puiston ympäri ja nautimme tunnelmasta. Emme kuitenkaan menneet sisälle Gaudin rakennuksiin, sillä sinne oli aivan kauhean pitkä jono. (Rakennuksiin sisälle pääsy on maksullinen.) Mielestäni puistosta ja Gaudin arkkitehtuurista sai kuitenkin hyvän kuvan myös ulkoapäin, kuten kuvista näkyy.

guelle_Fotor1.jpg

guelle park.jpg

Toinen Barcelona -nähtävyys on tietenkin Sagrada Familia, eli roomalais-katolinen kirkko, joka siis myös on Gaudin käsialaa. Kirkkohan on edelleen tekeillä, joten siksi nuo rakennustelineet. Arvioitua valmistumisvuotta ei vieläkään ihan tiedetä, mutta pikku hiljaa.. Tännekään me emme menneet sisälle, koska jonot olivat aivan kauhean pitkät. Lomailimme elokuun lopussa, joka on eurooppolaisten lomakuukausi, ja koko kaupunki oli ihan täynnä turisteja. Tämä tarkoitti tietysti myös sitä, että jonot turistinähtävyyksiin olivat monta tuntia. Emme viitsineet kuluttaa vähäisiä lomapäiviä jonotukseen, joten tyydyimme katsastamaan kohteet ulkoapäin. Itse asiassa moni sanoo, että kirkko on kaikista vaikuttavin ulkoapäin, ja siihen ainakin voin yhtyä!

sagrada1.jpg

Alla olevat kuvat ovat läheltä meidän hotellia. Kuten alussa mainitsin, oli tuolla hotellimme alueella monia kivoja ruokapaikkoja. Yllä näkyy meidän suosikki aamupalapaikka. Eikö olekin ihana sisustus! Ruoka oli hyvää ja tunnelma rento. Alhaalla taas on kuva eräästä lounaspaikastamme. Tämäkin oli hauskan tehdashenkinen. Paikasta sai hampparia ym. finger foodia.

ruoka1.jpg

Jokainen joka käy Barcelonassa tietää varmasti Ramblan, pitkän kävelykadun joka vilisee täynnä ihmisiä. Tuolla on vain kiva katsella ympärilleen ja ihmetellä menoa. Suosittelen myös lämpimästi poikkeamaan sivukujille. Hyvä reitti on kulkea Ramblalta alaspäin kohti rantaa. Matkanvarrella kannattaa käydä kauppahallissa katsomassa menoa ja meininkiä, ja ostaa matkaan vaikka noita kuvassa näkyviä hedelmiä. Kauppahalli tulee muuten aika huomaamattomasti, joten kannattaa katsella kartasta milloin kauppahalli ilmestyy! (Se on muuten oikealla puolella, jos kulkee rantaa kohti alaspäin) Kun on hakenut kauppahallista pientä snacksia, voi jatkaa matkaa kohti rantaa. Tarkennuksena kyseessä ei siis ole hiekkaranta, vaan lähinnä satama. Joka tapauksessa rannasta löytyy iso ostoskeskus Maremagnum, jossa pääsee nauttimaan ilmastoinnista ja shoppailusta.

rambla1.jpg

Voi vitsi tuo Barcelona on niin kaunis myös silloin, kun ilta alkaa hämärtyä. Oikean puoleisin kuvan olen napannut lentokoneesta, ja mielestäni se on kyllä aika hieno! Suosittelen ehdottomasti Barcelonaa kaupunkilomakohteeksi. Itsellekikin jäi vielä paljon nähtävä seuraavaan kertaan. Tässä muutama juttu, jotka jäi kokematta:

Montjuïc suihkulähde

– Suihkulähde sijaitsee Montjuicin kukkulan juurella, Barcelonan keskustassa. Huom, muista tarkistaa näytösajat! Luulin, että näytöksiä olisi joka ilta, vaan eipä ollutkaan. Seuraavana päivänä olikin kotiinlähdön aika, jolloin tämä sitten jäi näkemättä. Nooh, jäipähän jotain ensikertaan! Joka tapauksessa vesishow on kuulemma upea!

Tibidabo vuori

– Tänne ei mitenkään riittänyt aika, mutta kiinnostamaan jäi kovasti matka vuorenhuipulle, joka taitetaan kuulemma vanhanajan raitiovaunulla. Päätepysäkin jälkeen siirrytään funikulaariin, joka on vuosisatoja vanha kulkuväline. Lopulta päämääränä on vuorenhuippu, jossa on upeat maisemat Barcelonan yli. Vuorelta löytyy myös huvipuisto, joka olisi kyllä vierailun arvoinen! Lisäksi vuoren päällä on upea katolinen kirkko Sagrat Cor, joka muuten valaistaan illalla kauniisti.

night1.jpg

Ihanaa Barcelonan matkaa kaikille, jotka sinne ovat matkustamassa! En voi muutakuin lämpimästi suositella tätä upeaa kaupunkia <3