Tämä on taas sitä aikaa, kun sisustuslehdet ja blogit alkavat käydä läpi tulevan vuoden trendejä ja uutuuksia, ja tottakai nämä jutut kiinnostavat valtavasti myös minuakin. Ajattelinkin siis tehdä oman sisustuskatsauksen vuoteen 2016. Tämä tosiaan ei ole mikään ammattilaisen näkemys, vaan sisältää myös omia kiinnostuksen kohteita ja ajatuksia, vaikka ne eivät olisikaan sisustusmielessä kovin trendikkäitä. Tässäpä oikeastaan tuleekin se ensimmäinen teesi, eli omaperäisyys:

– Yksilön omat kiinnostuksen kohteet. Kuten muodissa ja monessakin asiassa, on yksilöllisyys ja oma tyyli aina trendikästä ja uniikkia.

trendit.jpg

Ylva tapetserare

– Uskon, että second hand -putiikkien ja kirppisten kiertely on edelleen nousussa. Pyritään löytämään aarteita, joita esimerkiksi itse voi kunnostaa, ja näin saada huonekalulle tarina ja enemmän tunnearvoa.

image.jpeg Helsinki Secondhand

 

– Ylipäätänsäkin itse tekeminen korostuu, ja DIY jutut pysyvät vahvasti sisustuksessa mukana (jee tästä mä tykkään, heh!).

image.jpeg

Pileshomeremedy

– Pastellisävyt tulevat taas pinnalle, kun siirrytään kohti kevättä. Muun muassa jo viime kesänä muodissa ollut hempeä roosa jatkaa menoa sisustuksessa, kuten myös hempeä sininen. Paljon sisustuksessa näkyvä väri on myös merenvihreä/smaragdinvihreä, ah ihana väri!

image.jpeg

Finnish Design Shop

– Julisteet saavat rinnalleen aitoa kuvataidetta. Tämä on oikeastaan ollut nyt kovasti omissa ajatuksissa. Haluaisin kovasti seinille jotain konkreettista, jotain minkä joku on fyysisesti maalannut. Minultakin löytyy ”tauluina” juurikin näitä kehystettyjä julisteita, eikä siinä tietenkään ole mitään huonoa, mutta haluaisin silti jotain sellaista, jolla olisi enemmän arvoa, ja juurikin sitä tarinaa taustallaan. Uskon silti, että julisteiden suosio jatkuu runsaana, mutta yhä usempi sisustaja penkoo ja etsii mm. nettihuutokaupoista aitoa taidetta.

image.jpeg

Katja Tukiainen

– Viherkasvit pysyvät edelleen runsaana sisustuksessa ja nykyään kaupoista löytyykin niille erittäin kauniita kasvipöytiä ja laatikoita.

image.jpeg

Ferm Living / Luhta

-Ylimääräisestä tavarasta halutaan päästä eroon. Enää ei riitä, että lattiat ja hyllyt ovat pintapuolisesti järjestyksessä, vaan järjestystä halutaan elämään kokonaisvaltaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että tyhjää tilaa tullaan kaipaamaan yhä enemmän ympärille, ja tämä koskee myös vaatekaappeja ja varastoja. Kon Mari -menetelmä siis vahvasti mukana arjessa.

image.jpeg

Alvhem

Tällaisia mietteitä siis tällä suunnalla. Saapas taas nähdä muuttuuko koti tänä vuonna johonkin suuntaan, vai tuleeko jotain uutta ihan vain pienenä mausteena. Veikkaan jälkimmäistä 🙂