image.jpeg

Minulla oli alkuviikosta työreissu Brysseliin ja tarkoituksena oli piipahtaa mutka kaupungilla, mikäli aikataulu vain niin sallii. Onneksi illaksi jäi vapaa-aikaa ja ehdin pyörähtämään Brysselin keskustassa. Tavoitteenani oli kokea Brysseli noin kolmessa tunnissa, haha :)) Ihan hyvin siinä kyllä onnistuinkin! Chekattua tuli Manneken Pis, eli pissaava poika, joka on kaupungin kuuluisin patsas. Ihmettelimme myös upeaa arkkitehtuuria Grote Markt -aukiolla, jonne päädyimme Laduréeta etsiessämme.

Ja voihan Ladurée!! Tämä macaron-taivas oli kerrassaan valloittava! Halusin tietenkin viedä kotiin paketillisen ihania macaron-herkkuja, ja ostin kaupasta 8 kappaleen macaron-paketin. Mitään erityisen halpoja nuo eivät ole (8kpl oli himpun alle 20€), mutta se maku!!! Aivan taivaallista!

Herkkuostosten jälkeen kuljeksimme vielä ympäri Brysselin katuja, ja etsimme kivaa ruokapaikkaa. Lopulta päädyimme suht perusravintolaan, joten mitään suurta ruokaylistystä en tällä kertaa päässyt kokemaan. Halusin kuitenkin testata sinisimpukoita, koska nehän ovat tietysti Brysselin kävijän maistamislistalla. Makoisia simpukoita olivatkin, tosin haluaisin testata vielä oikein pro-raflan simpukat, ja katsoa josko ne olisivat vielä paremmat. Simpukoiden jälkeen nappasin vielä vohvelikioskilta itselleni tuhdin vohvelin kermavaahdolla ja banaanilla, sillä kuten friteerattuja perunoita, myös vohveleita saa melkein joka kulmasta! Ranskikset jätin kuitenkin toiseen kertaan, sillä enää ei mahtunut mahaan mitään 😀

image.jpeg

Napsin kotona vielä muutaman kuvan näistä herkullisista macaronseista. Se miten nuo pienet leivokset Laduréessa pakataan on jotain niin kaunista! Tuo paperikassi menee niiiiin säästöön, heh! Ja tuo pahvinen rasia, ah!

image.jpg

image.jpg

Olen aikaisemmin maistanut vain Stokkan macaron-leivoksia, ja niitä ei voi kyllä näihin edes verrata. Laduréen macaronit ovat ihan omaa luokkaansa. Hieman meinasi tulla valinnan vaikeus, kun näitä ihanuuksia oli tarjolla jos minkälaista sorttia, joten kysyin myyjältä mitkä ovat hänen suosikkinsa. Otin muutamia hänen suosikkeja, ja erittäin hyviä ne olivatkin 🙂

image.jpg

Tällaista pientä arjen luksusta siis täällä! Minulla on vielä pari macaronia jäljellä, ja ajattelin herkutella ne illalla. Kivaa loppuviikkoa <3