Nyt tulee kysymys/vastaus -postaus, sillä sain Livialle -blogista haasteen vastailla muutamaan kysymykseen Liebster award-haasteen muodossa. Olen saanut kyseisen haasteen pari kertaa, mutta minulla on täysin unohtunut vastata kyseisiin haasteisiin, sori!! Nyt kuitenkin haaste on vastaanotettu ja tässä palanen ajatuksiani bloggaamisesta ja sisustamisesta.

liebster.jpg

1. Mistä sait innostuksen bloggaamiseen?

Sisustaminen ja oman kodin tuunausprojektit kiinnostivat minua valtavasti, ja halusin saada omia ajatuksia ja ideioita johonkin esille. Näin syntyi Hurmaavan valkeaa -blogi. On helpompaa hahmottaa uudet ideat, kun ne pohtii ensin läpi ja kirjoittaa ylös. Näin pystyy tarkastelemaan ideoita hieman kauempaa, kuin vain oman pään sisällä.

Sisustaminen ja sisustustuotteet ovat todella lähellä sydäntä, mutta ”sisustamisen harrastaminen” johtaa yleensä ylimääräisen tavaran hankintaan. Siksipä blogi antaa mahdollisuuden inspirointiin ja suunnitteluun, jolloin tarve krääsän osteluun vähenee. Tässä tosin on myös vaara innostua yhä enemmän ihanista design-tuotteista uutuuksista, haha! Kakspiippuinen juttu 😀
2. Julkaisetko tekstit heti kirjoitettuasi, vai varastoitko niitä ja julkaiset myöhemmin?

Osan julkaisen heti, ja osaa jää hetkeksi luonnoksiin. Yleensä luonnoksista löytyy jo valmiiksi muokatut kuvat, ja itse teksti lisätään myöhemmin.

 

3. Mikä on suosikkiblogisi (ei oma :)?

Valkoinen harmaja <3 ihana blogi!

4. Mikä on kivoin paikka kotonasi?

Eiköhän se olohuone ole. Siellä tulee varmaan eniten vietettyä aikaa, ellei omaa sänkyä lasketa.

lo.jpg

5.Meneekö sisustukseen paljon rahaa?

Hmm, vähän tapauskohtaista. Välillä tulee tehtyä suurempia hankintoja, mutta voi mennä myös pitkään ettei pöydällä vaihdu muu kuin tulppaanikimppu 🙂

kukat.jpg

6. Kuka teillä tekee sisustukselliset päätökset; diktaattorisinä, puoliso, lapset..?

Varmasti otan suurempaa roolia sisustuspäätöksissä, mutta eipä mikään näistä isommista kodin projekteista olisi onnistunut ilman miehen apua, ja mielenkiintoa remontointiin. Kiitos siitä 🙂
7. Voisitko kuvitella sisustavasi jollakin todella kauniilla mutta epäkäytännöllisellä jutulla?

Joo todennäköisesti! Esimerkiksi valkoinen lattiamme ei todellakaan ole se kaikista käytännöllisin, sillä siinähän näkyy heti joka ikinen tahra ja leivänmuru! Silti en luopuisi siitä mistään hinnasta! Ja onhan se niin kaunis :))

lattia.jpg

8. ”Lavastatko” kuvia blogiin, vai ovatko kaikki aidoista tilanteista otettuja?

Uskon, että aika moni sisustusblogi harrastaa ”lavastamista”. Tosin se, että rajaa kuvia ym. ei välttämättä ole lavastamista. Myöskään se, että kuvassa ei näy tiskejä ja vaatekasoja, kuvastaa ehkä enemmän esteettisyyttä. Eli halutaan kuvata oman sisustuksen ja kodin parhaita puolia. Itse kuvaan paljon lähinnä silloin, kun huusholli on siivottu (tai ainakin yksi kohta siitä, haha). Silloin ei tarvitse juurikaan lavastaa, ehkä vähän vaihdella tai asetella tyynyjä.

9. Mistä saat aiheet bloggaamiseen?

Kirjoittelen puhelimen muistiin valmiiksi aiheita joista voisin kirjoittaa. Silloin sieltä on helppo poimia sillä hetkellä kiinnostavat aiheet. Mielestäni blogiin on helppo keksiä aiheita. Ideoita kyllä riittää. Ehkä se kertoo omasta mielenkiinnosta omaa aihealuetta kohtaan, ettei aiheiden eteen tarvitse ponnistella.

 

10. Mikä on blogiisi saamasi lempparikommentti?

Kommentteja on ihana saada, ja jokainen on arvokas. Paljonhan ihmiset käyvät blogeissa kyläilemässä, mutta harva jättää kommenttia. Jokainen siis lämmittää mieltä <3

11. Mikä on oma lempparipostauksesi (omassa blogissa)?

Kun suurehko remontti on saatu toteutettua, ja olen vihdoin sen saanut blogiini kuvina ja teksteinä, on fiilis hyvä. Näihin postauksiin on käytetty runsaasti aikaa ja hermoja. Remppa- ja tuunauspostauksiin ehkä kiteytyy kaikki se kova työ ja uurastus, ja lopulta se, että urakka on vihdoin valmis. Eli pääsee ihailemaan oman työnsä jälkeä ja valmista projektia. Tästä voi käydä katsomassa tekemäni postauksen, johon olen lisännyt kaikki kotimme isoimmat remontit ( Elämäni remontit-postaus ) helposti linkkeineen. Isompia projektejamme kuitenkin ovat olleet: sauna- ja kylppäriremppakeittiöremonttiparvekeremppaeurolavasänky ja lattian maalaus valkoiseksi.

diy.jpg

Haasteen lopuksi keksitään 11 uutta kysymystä seuraaville haasteen saajalle. Tässä minun kysymykset 🙂

1. Mikä innosti sinut perustamaan oman blogin?

2. Paljonko käytät aikaa bloggaamiseen?

4. Kuinka usein postailet uusia juttuja?

5. Mitkä ovat lempiaiheita, mistä tykkäät kirjoitella?

6. Minkälaista esinettä/tavaraa et missään nimessä hankkisi omaan kotiin?

7. Mikä on suosikkiblogisi?

8. Millainen on sisustustyylisi?

9. Millainen olisi unelmien kotisi?

10. Mistä haaveilet?

11. Millainen olisi unelmiesi päivä?

Tämä haaste pitäisi laittaa 11 blogille eteenpäin, mutta itse laitan sen nyt neljälle Lilyläiselle 🙂

White Lily

Koivumaa

Sammalsydän

Estetiikkaa ja eskapismia

Kiitos Livia haasteesta 🙂