image.jpg

 

Tässäpäs taas viimeisin DIY-projekti, jonka toteutin olohuoneen lipastoon. Kyseessä on Ikeasta hankittu lipasto/kenkäkaappi, jota halusin muokata hieman mielenkiintoisemman näköiseksi. Lipastossa oli alunperin mustat pyöreät vetimet (voit kurkata tästä), jotka korvattiin nahkapaloilla ja messinkisellä ruuvilla. 

 

image.jpg

 

Hankin oman nahkapalani Fredalla sijaitsevasta nahkaliikeestä, ja tämä nahka on nimenomaan parkittua nahkaa, joka on paksua ja kestävää. Myyjä kertoi mielenkiintoisen asian, sillä kuulemma Hermes ja Louis Vuitton käyttävät tätä samaa nahkaa laukuissaan ja niiden yksityiskohdissa. Wow 😀 Eli kyseessä on siis Hermes-vetimet :DDDD 

Leikkasin ostamastani nahkapalasta 17cm pitkän ja noin 3cm pitkän siivun, ja taittelin sen nätisti muotoonsa. Taittelin ja painoin nahkapalat muotoonsa ennen ruuvin laittamista, joilloin kaikista tuli varmasti saman pituiset. Sitten vain reittimellä painetaan reiät nahkaan ja ruuvaillaan vetimet paikoilleen. 

 

vetimet.jpg

 

Halusin erityisesti kultaiset ruuvit, sillä ne sopivat mielestäni kauniisti ruskeaan nahkaan ja tietysti myös muuhun jo olemassa olevaan sisustukseen. Tämä DIY-projekti on todella helppo toteuttaa, ja se ei vaadi paljon vaivaa tai aikaa. Tosin minullahan tuo nahkapala oli kaapissa yli puoli vuotta, heh! En vain saanut aikaiseksi tehdä noita. Mutta nyt on valmista ja hyvältä näyttää!

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

Ottakaahan idea vapaasti käyttöön! Nahkavetimet sopivat kauniisti myös kaapinoviin. Sitäkin kannattaa testata 🙂