valaisin1.jpg

 

Tässäpäs on viimeisin DIY viritelmäni, uusi varjostin jalkalamppuun! Aika hauska vai mitä 🙂 Sain idean tuollaisista samantyyppisistä kattovalaisimista, mutta halusin koittaa soveltaa ideaa vanhaan jalkalamppuuni. Mulla tulee vahvasti mieleen tuosta sellainen Beach house -tyyli, joten siksi annoin tuolle oikein nimen Beach House -valaisin :DD Tässä siis päivän Ikea Hack 😀

Elikäs tarvikkeet:

– vanha jalkalamppu

– asennusnauhaa

– puuvillalankaa

– pellavakangasta

– juuttinarua

– kuminauhaa (jos haluat tehdä pussimaisen version)

– rautalankaa

image.jpg

 

Itse hajotin vanhan varjostimen ja säästin kehikon, johon kiinnitin tekemäni varjostimen rungon. Asennusnauhasta muotoilin kehikot ja kiinnitin ne toisiinsa juuttinarulla ja rautalangalla. Vanha kehikko kiinnitettiin uuden varjostimen runkoon asennusnauhalla ja rautalangalla (kts. alla oleva kuva). Kehikon päällystin kiertämällä juuttinarua sen ympärille. Tuo juuttinarun pyörittäminen keshikkoon on muuten hemmetin raskasta touhua, haha! Minulla meni siihen useampi päivä, huh huh!

 

image.jpg

 

Lopuksi vain leikataan oikean kokoinen pellavakankaan palanen ja ommellaan saumat nätiksi. Itse pujotin kuminauhan alaosaan, jotta varjostimesta tuli pussimainen. Tämän jälkeen parsitaan kangas puuvillalangalla kehikon ympärille. Melko rouheasti voi kankaan tuohon kehikkoon parsia, näyttää hyvältä! Jos ei halua tehdä tuollaista ”pussia”, niin pellavakankaan voi ommella alla olevan kehikon ympärille, kuten yläosankin. Silloin juuttinarulla päällystetty kehikko tulee näkyviin varjostimen alaosasta ja tämäkin on mielestäni varsin kaunis vaihtoehto! 

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

Olen hirmu tyytyväinen tähän luomukseeni! Mielestäni tämä onnistui erittäin hyvin, vaikka hieman työläs olikin. Kuvassa muuten näkyy uusi Woodnotesin varastomyynnistä ostettu tyyny. Se sopi niin kivasti tuon valaisimen pariksi, joten päätin napata sen matkaani 🙂

 

image.jpg

 

Valaisimen katkaisija jäi juuri ja juuri näkyviin kankaan alta 😀 Jes! 

 

image.jpg

image.jpg

 

Tällaista siis täällä! Kiitos vielä Annalle hyvästä ideasta 🙂