Ajattelin tehdä yhden postauksen, josta näkee kaikki asuntoomme itse tekemämme remontit. Linkeistä pääsee nopeasti kurkistamaan kyseisen postauksen ja ohjeita remontteihin. Ideoita ja inspiraatiota löytyy kylppäristä keittiöön ja parvekkeelta saunaan! Onpas mukana myös ohjeet sängyn tekoon 😀 Tässä kun tarkastelee tuota listaa, niin näyttää siltä, että joka paikka on käyty läpi 😀 Toivottavasti tästä saa inspiraatiota ja vinkkejä omiin projekteihin!

KEITTIÖREMONTTI

image.jpg

Keittiöremontti sai alkunsa, kun mielestäni keittonurkkaus oli jotenkin pimeähkö. En pitänyt välitilan laatasta, joten jotain oli keksittävä. Päädyimme peittämään vanhat välitilan laatat saneerauslaastilla, ja lopuksi maalasimme välitilan valoiseksi. Keittiön remontti postaus on jaettu kolmeen osaan. Pääset niihin klikkaamalla otsikoita.

1. Ennen ja jälkeen kuvat

2. Ohjeet

3. Valmis keittiö ja dc-fixin kiinnitys

KYLPYHUONE- JA SAUNAREMONTTI

image.jpg

Saunaremontti on ollut haaveissa, kun olen nähnyt upeita sisustuskuvia vaaleista skandinaavisiata saunoista. Päätimme sitten lähteä toteuttamaan ideaa omatoimisesti. Kylpyhuoneen katon maalaus on taas ollut kauan aikaa ”to do” -listalla. Se päätettiin tehdä yhtäaikaa saunaremontin kanssa.

1. Valmis remontti

2. Käytännön asiaa ja vinkkejä

PARVEKEREMONTTI JA DIY-SOHVA

image.jpg

Parvekeremppa lähti liikkeelle siitä, että mielestäni parveke oli liian ahtaan oloinen ja myöskin epäkäytännöllinen. Osa vanhoita parvekekalusteista myytiin pois, uusi parvekesohva päätettiin tehdä itse. Lisäksi lattia käsiteltiin kuultavan valkoiseksi, joka raikasti tilaa.

1. Ohjeet parvekkeen tuunauksen ja DIY sohvaan

2. Valmis parveke

MAKUUHUONEREMONTTI JA DIY-SÄNKY

image.jpg

Makuuhuoneessa olemme vaihtaneet tapettia ja yksi seinä on saanut saneerauslaastia pintaan. Suurin projekti makuuhuoneessa on ollut kuitenkin itse tekemämme sänky, joka on muuten ihan paras!

1. Makuuhuoneen ennen ja jälkeen kuvat

2. Valmis makuuhuone

3. Ohjeet eurolavasängyn tekoon

OLOHUONEEN SEINÄN MAALAUS

image.jpg

Halusin saada olkkarin vähän särmää, joten aika lailla hetken mielijohteesta lähdettiin liikkeelle 🙂 Olin etsinyt mm. Pinterestistä inspiraatiota hiukan tummempaan seinämaaliin, ja törmäsin upeisiin kalkkimaaleihin. Väriksi valittiin Kalklitirin Winter Secco, ja sehän meillä täällä seinässä edelleen on. Väri on melko tumma, mutta toimii erittäin hyvin valkoisen lattian kanssa.

1. Kalkkimaalin levitys, sekä ennen ja jälkeen kuvia seinästä

LATTIAN MAALAUS

image.jpg

Paras sisustusideani on kyllä ollut lattian maalaus valkoiseksi. Valkoinen lattia ikään kuin nostaa huonekalut ilmaan ja antaa runsain mitoin valoa huoneistoon. Jos tähän urakkaan vain jaksaa ja uskaltaa lähteä, niin se on kyllä sen arvoista. Lattia hiottiin ensin ja lopuksi se maalattiin Betolux-maalilla. Alla olevasta linkistä pääset kurkkaamaan omat kokemukseni urakasta.

1. Lattian maalaus 

Aika paljon on siis saatu aikaan ja kaikki on itse tehty! Olemme mieheni kanssa opetelleen remontoimaan ihan vain alkamalla tuumasta toimeen. Ja se suurin kiitoshan menee siis hänelle! Minä olen erittäin hyvä tässä inspirointi- ja suunnitteluvaiheessa, haha! Ainakin tähän asti olemme onnistuneet projekteissamme ilman sen kummempia hankaluuksia. Homma lähtee käyntiin vain omasta viitsimisestä ja tietysti itsellä pitää olla mielenkiintoa lähteä mukaan urakointiin. Parasta kuintenkin on, kun remontti on valmis ja sitä pääsee ihailemaan. Lopuksi sitä aina miettii, että miksihän tätä ei ole tehty aikaisemmin 😀

Tässä nyt siis listattuna omakohtaiset kokemukset ja vinkit tekemistämme remonteista. Toivottavasti näistä saa vinkkejä ja apua omiin remontteihin 😀