etusivu.jpg

 

Tällaista pikku projektia täällä kuulkaas ollaan puuhailtu, ja nyt urakka on valmis! Kuten kaikki aikaisemmatkin remontit, tämäkin on itse tehty ja suht pienellä budjetilla. Ensimäinen kuva on otettu kylppärin ovelta ja siitä näkee jo silmäyksen uudistuksista. Saunan oven karmit on maalattu valkoiseksi, ja samoin katto. Lisäksi pesukoneen sekä pikku kaapin päälle on tullut yhtenäinen valkoinen taso. 

 

2sivu.jpg

 

Uusi taso on hankittu mittatilauksena K-raudasta ja täytyy kyllä sanoa, että yllätyin hinnasta positiivisesta. Tasolle tuli hintaan noin 30€, ei paha! Lisää säilytystilaa saatiin hyllyillä, jotka hankittiin Ikeasta. Valitsin hyllyiksi Kalkgrund-seinähyllyt, sillä ne olivat oikeastaan ainoat jotka tuohon mahtuivat, ja lisäksi ne olivat ruostumattomat. Myös kaksi ylintä laatikko on Ikeasta. Päivittäin käytettävät lakat, rasvat ym. löytyvät Woodnotesin punotuista koreista. Vessa- ja talouspaperit taas sijaitsevat näppärästi kaappien päällä Tine K:n puukoreissa. Meillä on täällä kylppärissä tosi vähän säilytystilaa, joten on kiva kun tavarat sai nyt nostettua pois pesukoneen päältä seinähyllylle. Tuo iso kaappikin on vain likapyykkiä varten. Sittenpä jää oikeastaan vaan nuo kaksi pikku kaappia, mutta niissäkin jo jo pyykkiaineita ym. Taso on muutenkin hurjan kätevä, sillä nyt sain vähän kuin kodinhoitohuoneen 😀 Aika pienen, mutta oikein näppärästi tuossa pyykkiä viikkailee ja järjestää!

En ole näiden kylpyhuonelaattojen mikään suurin fani, sillä kuitenkin toivoisin valkoista rauhallista kylppäriä. Mutta jo katon maalaus auttoi paljon asiaa. Se raikasti kylppärin tunnelmaa erittäin paljon. Jotenkin saan nuo laatat näyttämään kuvissa jollain lailla vihertävältä, mutta oikeasti ne ovat harmaat. Suosittelen katon maalausta kaikille sitä harkitseville! Se oikeasti avartaa ja valoistutttaa tilaa. 

 

3sivu.jpg

 

Ja sitten tämä sauna <3 Voi vitsi olen tähän tyytyväinen! Saunasta tuli tosi hyvä! Ensin se hiottiin kunnolla ja lopuksi seinät sekä katto käsiteltiin Supi-saunavahalla. Samoiten lauteet käsiteltiin saunavahalla, tosin värittömällä. Emme alkaneet sävyttämään lauteita, koska en halunnut saunaan kolmea eri puunsävyä. Silloin olisi pitänyt alkaa hiomaan ja vahaamaan myös ikkuna, oven karmit, ym.. Lisäksi pelkäsin sitä, kuinka tasainen lopputulos olisi. Meinaan sitä, että miten värin saisi tasaisesti lauteiden jokaiseen pikku koloon ja väleihin. No joka tapauksessa, lauteet saivat siis hionnan ja lopuksi vahan päälle. 

 

5sivu.jpg

 

Saunakivet vaihdettiin myös valkoisiin ja löylysanko ja kauha vaihdettiin uusiin. Itse asiassa en löytänyt kivaa löylysankoa valkoisella varrella, joten maalasin itse sangon ja kauhan varren valkoiseksi.

 

kuva6.jpg

Ajattelin tehdä vielä myöhemmin postauksen remontin eri vaiheista, sekä vinkkejä toteutukseen. Itse ainakin olen iloinen urakasta, ja jos vain aikaa ja mielenkiintoa tähän riittää, niin suosittelen 🙂