image.jpg

 

Mulla on ollut jo pitemmän aikaa tarvikkeet tähän diy-projektiin, mutta vasta nyt pääsin tuumasta toimeen 🙂 Tilasin ihania puisia painomuotteja Weranna’s nettikaupasta, ja ajattelin jos tekisin omanlaisia tyynyliinoja upeilla kuvioilla. Näitä ei ainakaan kaupassa tulisi vastaan 😀 Testasin touhua ensin ihan vaan yhdellä muotilla, ja muutaman painelun jälkeen pääsin jo jyvälle siitä, kuinka kankaanpainaminen onnistuu parhaiten.

Aluksi kankaat on pestävä pesukoneessa, jotta niistä  saadaan tärkki pois. Kun tärkki on pesty pois, kangasmaali tarttuu pintaan kiinni. Tämän jälkeen silitin tyynyliinat suoriksi ja laitoin paperia tyynyliinan väliin.

 

image.jpg

 

Ensimmäisen epäonnistuneen painalluksen jälkeen tajusin, että helpoiten värin saa muottiin pensselin avulla. Näin pystyy myös määrittämään sopivan määrän maalia muottiin.

 

image.jpg

 

Eikö ole ihania muotteja! Niin kauniita! Weranna’s on sellainen kauppa, jonka tarkoitus on tehdä hyvää. Tuotteet valmistetaan reilun kaupan periaatteiden mukaisesti, ja yritys tukee naisten työllistymistä ja asemaa eri puolilla maailmaa. Putiikki on aivan ihana! (ja tämä ei ole blogiyhteistyö :))

 

image.jpg

 

Tadaa! Tyynyliina on valmis. Nooo, vähän siinä on harjoittelun makua, sillä osassa kuvioissa on vähän liikaa väriä 😀 Mutta tästä on hyvä jatkaa seuraaviin tyynyliinoihin, heh! Kun väri on kuivunut kankaaseen, se silitetään leivinpaperin läpi ”kiinni” kankaaseen. Näin tyynyliina kestää pesua, ja kuviot pysyvät paikoillaan.

 

image.jpg

 

Lisää jatkoa tälle projektille on siis vielä tulossa. Saas nähdä mitä kaikkea innostun vielä tuunaamaan 🙂 Nyt tosiaan tein kaksi tyynyliinaa, ja ajattelin laittaa ne heti makkariin koristetyynyiksi. Siitäkin laitan kuvaa vielä myöhemmin myös tänne. Ja tietysti instagramiin!