image.jpg

 

Tässä se nyt on! Mun uusi ihana Domukseni <3 Hieman vinkkasinkin muutama postaus takaperin, että jotain uutta, suomalaista ja designia on tähän kotiin hankittu ja tässä se nyt komeilee. Kyseessähän on siis Ilmari Tapiovaaran Domus-tuoli, joka meidän kodissa pääsee yleistuoliksi, joksi se alunperin onkin suunniteltu. Kurkkasin Finnish Design Shopin tuotekuvausta Domus-tuolista ja siellä kerrottiin, että tuoli on nimenomaan suunniteltu lukutuoliksi (Academican opiskelija-asuntoloiden lukutuoliksi), sekä yhteisten tilojen yleistuoliksi. Muotoilultaan tuoli miellyttää kovasti omaa silmää, ja onhan siinä ihan pirun hyvä istua. Aivan kuten se on suunniteltu, niin tuoli tukee erinomaisesti selkää ja on ryhdikäs.

Kuvasin tuolia eri paikoissa asuntoa, ja vielä keksisin monta paikkaa, missä tuoli voisi viettää päiviää. Ylhäällä olevassa kuvassa tuoli tulee kauniisti esiin harmaata seinää vasten, ja onkin kätevästi viinipullojen läheisyydessä, hahha 😀

Alhaalla olevissa kuvissa tuoli toimittaa työtuolin virkaa, ja sopii siihenkin tilaan loistavasti. Valkoinen väri oli kyllä loistava valinta, koska meidän kotiin se istuu kaikista parhaiten. Tuolia on helppo pyörittää ympäri asuntoa, eikä se koskaan ”riitele” muun sisustuksen sävyjen kanssa. 

 

image.jpg

image.jpg

 

Mietin myös, että jos myisin pois String-hyllyn alla olevan nojatuolin, ja sijoittaisin Domukseni sen paikalle. Valkoinen nojatuoli on melko vähällä käytöllä, joten Domus olisi sirompi vaihtoehto tuohon välikköön. Tosin myös joku kiva tarjoiluvaunu olisi tuossa kiva 😀

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

Testasin tuolia myös Pherena-valaisimen viereen, jolloin se voisi toimia hyvin vierastuolina. Tosin kulku parvekkeelle hiukan hankaloituisi, mutta periaatteessa voisihan se siinä hetken aikaa ylimääräisenä vierasistuimena toimia. Lisäksi tuoli sopii erittäin hyvin ruokapöydän päätyyn, tai vaikka korvaamaan yhtä Hayn Hee-tuolia. Joka tapauksessa tuoli näyttää ja tuntuu hyvältä, siellä missä se ikinä onkan 🙂