image.jpg

Kuten tässä edellisessä postauksessa lupasin, nyt seuraa ohjeet parvekeremppaan ja DIY sohvan tekoon.

1. Teimme ensin laskelmat sohvan mitoista, ja lähdimme kohti rautakauppaa. Ostimme valmiiksi maalattua valkoista lankkua, ja sahasimme liikkeen pihalla lankut oikean pituisiksi.

2. Eurolavoista sahattiin paksut palikat irti, jotta sohvaan saatiin korkeutta. Tämäkin tehtiin rautakaupan pihalla, jotta kaikki puutavara saatiin mahtumaan kätevästi autoon.

3. Hioimme lautoja hieman hiomapaperilla, jotta suuremmat tikut saatiin pois. Hiominen ei kuitenkaan vaikuttanut lautojen maalipintaan, joten aika huolletta hiomme pintaa hieman sileämmäksi. Hiomiseen ei kannata uhrata paljon aikaa, kunhan vain saa enimmät rosoisuudet pois.

Kuvassa sängyn runko on nyt nurinpäin, sillä porasimme koolauspuut tukemaan sänkyä, ja siihen kohdistuvaa painoa. Koolauspuihin kiinnitettiin myös ”europalat”, sekä suuret renkaat.

4. Eikä mennyt kauaan, kun sängyn runko olikin jo tässä pisteessä! Sitten vain matka kohti sisustuskauppoja, ja valitsemaan mieleisiä tekstiilejä. Meidän tyynyt on hankittu Ikeasta ja Kodin ykkösestä.

image.jpg

Alla kuva valmiista lopputuloksesta! Patja on hankittu Kodin ykkösen lastenpuolelta, sillä pituutta tuolla sohvalla on vain 140cm. Kannattaa siis tehdä sen pituinen sohva, johon löytää patjan. Tällä tavoin pääsee helpommalla, sillä muuten joutuu tuunailemaan isosta patjasta oikean kokoista…

image.jpg

Sitten hieman asiaa puulattian öljyämisestä. Mietin ensin, että olisinko vain maalannut puulattian kokonaan valkoiseksi, mutta päätin kokeilla jotain muuta ja tästä tulikin tosi hyvä! Elikkäs ensin lattia tietysti hiottiin kunnolla. Kannattaa hankkia ihan kunnon hiomakone, sillä homma onnistuu paljon nopeammin ja jälki on parempaa. Tämän jälkeen pölyä on tietysti joka paikassa, joten heti ensimmäiseksi pääsee imurointi hommiin. Siivouksen jälkeen voi alkaa levittämään ensimmäistä kerrosta puuöljyä.

Ostimme oman puuöljyn K-raudasta, Teknos Woodex Aqua Wood Oil. Sävyksi valitsimme kaikista valkoisimman, WEK-TV-5060. Tähän parvekkeeseen riitti 0,9L purkki, ja sillä öljysimme lattian kahteen kertaan. Homma hoituu näppärimmin hyvän kokoisella pensselillä. Kuivumisaika oli melko pitkä, muistaakseni 16 tuntia. Alla on kuvaa vanhasta puulattiasta ja öljytystä lattiasta.

image.jpg

Ensimmäisen öljykerroksen jälkeen tumma puu kuulsi vielä aikalailla läpi, mutta toisen kerroksen jälkeen, lattia oli jo kauniin valkoinen. Puun syyt kuultavat kauniisti läpi, mutta puu on kuitenkin selkeästi valkoinen. Olen erittäin tyytyväinen lattiaan! Sisustuksessamme oleva valkoinen lattia jatkuu nyt myös parvekkeen puolelle, mutta kuitenkin vähän eri twistillä 🙂

image.jpg

image.jpg