image.jpg

Ihana Kreikan aurinko on nyt jo takanapäin, ja paluu arkeen on taas alkanut. Onneksi täällä Suomessakin alkaa pikku hiljaa lämpölukemat nousemaan, joten kaunis päivetys ei ole heti hukkaan heitetty, heh!

Kuten reilu viikko sitten kerroin, oli meillä kaverini kanssa tarkoitus napata äkkilähtö jonnekin lämpimään ja kohteeksi saimme lopulta, ”aina varman” Kreikan. Lensimme siis Haniaan ja siitä bussilla Plataniakseen. Mua jännitti koko bussimatkan, että millaiseen hotelliin päädytään, koska kyseessä oli ”määrittelemätön majoitus”. En ole ikinä tällaisella matkalla ollut, mutta olen kuullut kyllä kaikenlaista 🙂 No anyway, päädyttiin jollain Hannu-hanhen tuurilla viiden tähden hotelliin, joka oli enemmän kuin oisin ikinä uskaltanut toivoa! Aika hyvissä tunnelmissa lähti loma siis liikeelle. Instagramiin laitoinkin loman aikana muutaman kuvan, mutta tässäpä kuvasatoa hieman enemmän.

 

image.jpg

 

Tästä ravintolasta oli niiiiiin upeat maisemat! Päästiin katsomaan auringonlaskua oikein paraatipaikalta.

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

Alla olevassa kuvassa muuten näkyy, kuinka vuorten päällä on vielä lunta. Opas kertoikin bussimatkan aikana, että vielä hetken tuo lumipeite peittää vuorenhuippuja, mutta kohta lämpötilan noustessa vielä korkeammalle, ne sulavat pois. Luonto alkaa myös muutenkin hiljalleen muuttua kuivemmaksi ja väriltään ruskeaksi, sillä paahtava aurinko kuihduttaa kasvit. Tämä ajankohta onkin mainio hetki matkustaa Kreikkaan, jos haluaa nähdä nähdä sen luonnon runsaana, kukkivana ja rehevänä.

image.jpg

image.jpg

 

Vähän rantafiilistelyä 😀

 

image.jpg

 

Haniaan pääsi bussilla noin puolessa tunnissa. Täällä löytyi paljon pikku kujia, joissa myytiin nahkalaukkuja, nahkakenkiä, keramiikkaa ym. perus turistikrääsää. Nahkatuotteet oli todella edullisia, ja ostinpa myös itsellenikin yhdet nahkasandaalit. Lisäksi ostin kotiin pientä keittiötavaraa, kuten savipatoja ja ruukkuja. Nämä oli myös edullisia. Mielestäni on muutenkin paljon järkevämpää ostaa jotain paikallisesti tehtyä ja tuotettua, kuin turhaa piraattikrääsää. 

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

Ja se kreikkalainen ruoka! Aaah, taivaallista! Ihania ja tunnelmallisia ruokapaikkoja löytyi myös meidän pikku kylästä runsain mitoin. Kertaakaan ei tainut tulla ruokapettymystä, heh 🙂 

Tässäpä nämä lomatunnelmat! Seuraavassa postauksessa palataan taas sisustukseen ja kotiin. Täällä ollaan taas rempattu ja uudistettu, nimittäin parveketta! Vielä mun täytyy tätä hieman viimeistellä, mutta enemmän tilaa ja avaruutta on pikku partsille kuitenkin syntynyt. Palataan siihen siis myöhemmin 🙂