image.jpg

 

Siinä se ”uusi” keittiö nyt komeilee! Postauksesta ”Pienen budjetin keittiöremontti: Saneerauslaasti keittiön välitilassa – ennen ja jälkeen” voit kurkata vielä keittiön – ennen ja jälkeen kuvat ja postauksesta ”Pienen budjetin keittiöremontti: Saneerauslaasti keittiön välitilassa – työohjeet” löytyy remonttivaiheet ja ohjeet. Mietin hieman, että pitäisikö nuo lasiovet tuunata jollain tavoin sellaisiksi huurteisen valkoisiksi? Hieman häiritsee, että nuo kaikki kipot ym. paistaa tuolta läpi. Erityisesti tällä hetkellä silmiin paistaa nuo kolme päällekäin olevaa värikästä mukia, hahah! Toinen juttu on nuo liesituulettimen ympärillä olevat puulevyt. Pitäisikö nekin fiksata dc-fixillä valkoisiksi? Hmh, en osaa oikein päättää.. Ehkä ne saa nyt hetken aikaa olla noin ja makustelen tässä hetken vielä asiaa 🙂

Ajattelin kertoa muutaman vinkin tuon dc-fixin ”asentamiseen”. Sehän on periaatteessa ihan kontaktimuovia, josta sitten leikataan sopivan kokoisia palasia. Hankaluudet alkavat oikeastaan siinä vaiheessa, kun yritetään saada muovia suurelle pinta-alueelle. Siksipä kannattaakin tehdä spray-pulloon fairyseos ja suihkuttaa sitä seinään, ja vaikka ihan muoviinkin (tarrapuolelle). Näin muovi liukuu nätisti puupinnalla, jolloin se on 100% helpompi saada oikein kohdilleen, kuin että sitä yrittää tähdätä yhdellä yrittämällä paikoilleen 😀 Tätä kikkaa käytetään mm. kaupoissa, kun he kiinnittävät tarratekstejä ja mainoksia näyteikkunoihin. Sitten ku muovi on saatu oikealle kohdalle ja suoraan, niin vaikka pyyhkeellä hieromalla, viimeistellään ilmakuplat pois ja ”painetaan” muovi paikoilleen.

 

image.jpg

 

Yllä olevasta kuvasta näkyy, että aika nätisti sain tuon liesituulettimen reunatkin laastitettua ja maalattua, vaikka itse tuuletinta ei irrotettukaan. Tuossa sai kuitenkin olla tarkkana, ettei liesituulettimen reunat ole laastin alla, vaan sen saa tuosta tarvittaessa myös kivuttomasti irti.

Lasi-ikkunoista pilkistää mun dymotetut maustepurkit – järjestelmällisyys ennen kaikkea 🙂 Valkoinen Uashmama-pussukka (pestävä paperipussi) toimii leipälaatikkona, valkoisessa Granitin purkista löytyvät taas sipulit. Uudessa keittiössä panostetaan nyt enemmän esteettisyyteen, heh!

 

image.jpg

 

Ylhäällä näkyy muuten uusimmat kirppariostokset, marmoriset suola- ja pippurisirottimet. Mun mielestä nuo on aivan ihanat ja hintaa noilla oli 1€ kappale! Muuton Turn Around sitruspuristin on muuten myös oikeasti tosi kätevä! Se lähti matkaan Tampereen reissulta, kun kierreltiin ihania sisustuskauppoja. Kuvassa näkyy myös hyvin keittiön välitilan seinän tekstuuri. Nimenomaan pesusienellä tehdään tuo rosoinen pinta, ja itse saa sitten päättää, kuinka rouheinen siitä tulee.

Alhaalla on kuva myös Tregren Genie yrtti-puutarhasta. Se on kyllä kätevä kapistus. Nuokin kuvassa näkyvät yrtit ovat olleet tuossa jo varmaan yli neljä viikkoa!

 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

Ostin Pinosta hetki sitten Snugin julistekalenterin. Ajattelin heti, että laitan sen jääkaapin oveen, koska mielestäni tuo jääkaappi ei ole esteettisesti kovin hieno. Pysyypähän nyt sitten muutenkin paremmin perillä siitä, missä päivässä ollaan taas menossa 🙂

 

image.jpg

image.jpg

 

Viimeisessä kuvakollaasissa näkyy keittiön ja olohuoneen välinen pikku seinä, joka sai myös ylleen laastikerroksen ja maalia. Mielestäni se yhtenäistää tilaa mukavasti. Ruokailutilan ylle olen vaihtanut uuden isomman taulun. Tuo taulu oli minulla aluksi vierashuoneessa, mutta hankin siihen vain isommat kehykset, jotta taulusta saataisiin vielä entistä näyttävämpi. Nyt ruokailutilan päässä komeilee 70cm x 100cm kokoinen katseenvangitsija ja toki antaahan tuo tilaan hieman myös valoa. Mainittakoon vielä kerran, että kyseessä on siis Vee Speersin juliste, joka on tilattu Fotografiskasta.

 

image.jpg

Nyt on käyty läpi kaikki keittiöremontin vaiheet. Koitin tehdä tästä mahdollisimman kattavan. Toivottavasti tästä saa vinkkejä! Kysykää ihmeessä jos jotain tulee mieleen 🙂 Tästä pääset vielä juttusarjan ensimmäiseen osioon, josta löytyy keittiön ennen ja jälkeen -kuvia. Tästä taas juttusarjan toiseen osioon, josta löydät lisää remonttikuvia ja ohjeita.