image.jpg

Kuvat: homeadore ja refenans design blog

 

Olen saattanut joskus mainita, että mulla on ihan kauhea ”uuden keittiön kuume”. Tätä on jo jatkunut melkeen vuoden päivät, ja oon tässä jahkaillu mille nyt alkaisi. Yllä olevassa kuvassa olisi hyvät lähtökohdat unelmien keittiöön (avohyllyjä, vähän kaappeja, skandinaavista tyyliä, valkoista, jotain kontrastia ym.) Lähtökohta kuitenkin on, että keittiöön ei tulla tekemään monen tonnin remppaa, koska periaatteessa se on ihan ok keittiö. Se ei nyt vaan satu olemaan aivan oman mielen mukainen (eli se ei ole valkoinan, heh). Toisaalta uusi keittiö olisi täysin hyväksyttävä, koska pitäähän oman kodin olla oman näköinen ja sellainen jossa viihtyy, mutta tämä asunto ei nyt ole se loppuelämän asunto. Eli todennäköisesti jossain vaiheessa on uuden kodin hankinta, jolloin keittiöön tullaan sitten satsaamaan ihan satasella, hah hah 😀

Palatakseni kuitenkin nykyiseen tilanteeseen, mielessäni on käynyt ovien ruiskumaalaus, sekä päällystäminen dc-fix muovilla, kuten Tuikkunen teki Koivumaa-blogissaan. Myös uusien ovien ostaminen, välitilan laattojen maalaus ym. ovat pyörineet ajatuksissa. Näistä ideoista olen kuitenkin luopunut, koska tammipuinen keittiö on runkoineen päivineen, lattiasta kattoon, täysin puun värinen, joten sen osittainen maalaus/ovien vaihto/dc-fixaus, näyttäisi lopulta melko hölmöltä.

Lopulta keksin nyt yhden, mielestäni kaikista järkevimmän ratkaisun keittiön freesaukseen. Ajatuksena olisi uusia keittiön välitila, ehkä myös keittiön katon rajassa oleva puukotelonti ja keittiön yhteydessä oleva iso valkoinen seinä, valkoisella mikrosementillä. Alla on pari kuvaa lainattuna SBL:n sivuilta, joissa mikrosementtiä on laitettu juurikin tuohon keittiön välitilaan. Mun mielestä tuo sopis loistavasti meidän keittiöön, koska onhan ”betoni-seinää” jo muuallakin huoneistossa. Lisäksi ajattelin laittaa ainakin lieden yläpuolelle lasin, jotta seinä säästyisi suurimmilta roiskeilta. Toki tuon mikrosementin pintaan tulee lopuksi lakka päälle, joka helpottaa jälkeenpäin seinän pyyhkimistä. 

 

image.jpg

 

Alla olevan kuvakollaasin tein havainnollistaakseni nykyisen keittiön lookkia. Sinänsä puinen keittiö on kaunis ja itseasiassahan se on taas varsin trendikäskin, mutta ne ruskeat ja vanhahtavat välitilan laatat ahdistavat, hah hah! Ja myös se, että keittiö ei ole tuollainen ilmava, kuin alla olevissa kuvissa. 

Mutta nyt vain uusi projekti taas alkuun, jottei arki kävisi liian löysäilyksi 😀

 

image.jpg

kuvat: moblesdecuina