image.jpg

Tulipas tehty√§ eilen pika-visiitti Porvoon vanhaan kaupunkiin ūüôā Tykk√§√§n kovasti vanhan kaupungin tunnelmasta, sek√§ sen pienist√§ putiikeista ja kahviloista. T√§ll√§ visiitill√§ tuli kierrelty√§ nimenomaan n√§iss√§ pieniss√§ ja ihanissa sisustuskaupoissa, sek√§ sy√∂ty√§ maittava brunssi ravintola Zum Biespiel:issa. Tuota kyseist√§ ravintolaa on kovasti kehuttu, joten tietysti ruokailu suunniteltiin sinne. Tosin moni muukin oli samoilla linjoilla kansamme, ja ravintola olikin t√§p√∂sen t√§ynn√§. Onneksi ehdimme napata yhden vapaan p√∂yd√§n, ja p√§√§simme herkuttelemaan Perulaisella brunssilla. Brunssi muuten tarjoiltiin p√∂ytiin, jonka itse koen paljon miellytt√§v√§mm√§ksi, kuin mit√§ buffet-tyyllisen tarjoilun. Hintaa brunssilla oli 20‚ā¨ per naama. Pidin ruuasta todella paljon, ja maha tuli aivan t√§yteen! Suosittelen paikkaa l√§mpim√§sti!¬†

image.jpg

Mielenkiintoinen pikku putiikki, nimelt√§√§n Pehtoorin Perikunta, l√∂ytyi pienelt√§ aukiolta Simolinin taloa vastap√§√§t√§. T√§ss√§ hellyytt√§v√§ss√§ rompe-kaupassa myytiin kaikkea mahdollista vanhaa pikku tavaraa. Tuolta voisi kuvitella tekev√§ns√§ mielenkiintoisia ja yll√§tt√§vi√§ l√∂ytyj√§ omaan sisustukseen. Meinasin napata mukaan suuren ruskean lasiruukku/maljakon. Hintaa sill√§ oli vain 4‚ā¨. P√§√§tin kuitenkin j√§tt√§√§ sen seuraavalle l√∂yt√§j√§lle.¬†Simolinin talosta, joka on muuten yksi Suomen vanhimmista tavarataloista, l√∂ytyy kiva sisustuskauppa Sasu’s Playhouse. Bongasin sielt√§ nuo vihre√§t laatikot. L√§hell√§ oli, ett√§ oisin ostanut yhden noista, (tuon miss√§ ei ole yht√§√§n vihre√§√§) mutta tajusin, ett√§ eip√§ kotona ole tilaa en√§√§ yhdellek√§√§n puulatikolle ūüôā Hintaa noilla oli muistaakseni noin 30‚ā¨.

Oli kyll√§ tosi kiva p√§iv√§, ja mukavaa vaihtelua arkeen, n√§in vapaa p√§iv√§n piristykseksi. Kannattaa kyll√§ ehdottomasti k√§yd√§ fiilistelem√§ss√§ Porvoon vanhan kaupungin tunnelmaa. Seuraavan kerran ajattelin visiteerata Porvoossa kes√§ll√§, sill√§ sittenh√§n kaupungista saa taas v√§h√§n enemm√§n ja uutta irti ūüôā

image.jpg