image.jpg

Kuvat: Pinterest/pallet bed // byaprilandmay/kalenteri // Stockmann/Hay box box // scandinavian designcenter/bloomingville // finnish designshop/normann copenhagen Tablo-sohvapöytä // scandinavian designcenter/ferm living messinkikuppi // Heimelig/small talk artprint-one must dash // marimekko/kurjenpolvi-tyynynpäällinen // Saana ja Olli/Villi Pohjola-patakinnas

 

Tässäpä muutamia sisustuspoimintoja vuoteen 2015. Osa näistähän on jo tuttua juttua, sillä niinhän ne trendit kiertävät vuodesta toiseen, ja osa on ns. jo ”vanhaa juttua”. Laitoin yllä olevaan kuvakollaasin muutaman suuntaa-antavan kuvan siitä, mitä tyyliä/trendejä nähdään tänä vuonna sisustuksessa. Toki tuosta löytyy nyt vain kourallinen ajatuksia, mutta jotain perää siinä varmasti on 😀

Perinteiset pastellin-sävyt saapuvat taas tänäkin vuonna kevääseen ja uskonkin, että niitä nähdään niin laatikoiden, kukkavaasien kuin tyynyjen sävyissä. Viime kesänä nähtiin sisustusvärinä pastellin lisäksi myös sinistä. Sama homma näyttäisi olevan myös tänä vuonna. Itseltäni löytyy kaksi graafista tyynyä sinisen sävyissä, jotka ostin viime kesän sisustushuumassa, mutta siihenpä se villitys sitten omalta osalta jäi.  Myös posliini ja keramiikka  ilahduttavat sisustustavaroissa, kuten vaikka kukkaruukuissa, koriste-esineissä ja purnukoissa. Messinki on myös nousemassa mm. kuparin rinnalle uudeksi hitiksi.

Itse olen jo pitkään pitänyt melko rosoisesta sisustustyylistä, joka yhdistetään skandinaaviseen valkoiseen sisustukseen. Rosoisuuden onkin voinut huomata itse tehdystä eurolava-sängystä, olohuoneen lavapöydästä ja tehdastyylisestä olohuoneen hyllystä, jotka löytyvät siis omasta kodistani. Juurikin tyylit rosoisuus, kierrätys ja luonnonmateriaalit nousevat pinnalle tänä vuonna.

Pitkään suosiotaan pitäneet printti-taulut eivät myöskään ole poistumassa sisustustrendeistä. Nousussa kuitenkin on näkynyt ns. taidevalokuvien lisääntyminen seinillä. Omissa suunnitelmissa olisi maalata ehkä jokin oma teos 🙂 Väreinä tietysti musta-valkoinen, heh! Luin myös jostain sisustuslehdestä, että niin sanotut vanhat perinteet, kuten kansanperinteet (niin materiaaleissa, toteutuksessa kuin kankaiden kuvioinneissa) ovat kovassa nousussa. Tästä tyylistä varmaan jo monelle on tullut tutuksi Saanan ja Ollin tuoteet. Itsekin ihastuin heidän kankaisiin, joten omaan kotiin lähti ennen joulua työparin suunnittelema tyyny. 

Kun lumet sulavat ja maa alkaa kukkimaan, ei voi varmastikaan olla huomaatta, että kukkakuviot löytyvät taas niin tyynyliinosta, verhoista ja pöytäliinosta. Itseltäni ei löydy juurikaan mitään kukkakuosista tekstiiliä, joten hoidan tämän kukkatrendin perinteisesti ostamalla kukkia maljakoihin 🙂 Tästä puheen ollen viherkasvit tulevat edelleen jylläämään kodin sisustuksessa. Katselinkin jo Ikean mallistoa, josta löytyy kivoja ratkaisuja kasvien ylläpitoon. Varmasti myös kotipuutarhat/yrttipuutarhat jatkavat matkaansa keittiön pöydiltä ulkopuutarhoihin.

Tämän hetken sisustushankinta on varmasti kalenteri vuodelle 2015, ja sehän minulta puuttuu vielä kokonaan! Nyt täytyy etsiä netistä jokin kiva printattava kalenteri! Vinkkejä? Tässä siis pieni näkemys sisustustrendeistä vuodelle 2015. Silti loppujen lopuksi olen sitä mieltä, että sisustaa kannattaa oman mieltymyksen mukaan! Trendeillä ja uusilla ”sisustus-hiteillä” voi toki maustaa ja piristää omaa tyyliään. Juurikin silloin uusien juttujen kokeilu toimii ja yllättää omassa sisustuksessa, kun nimenomaan pohja on kunnossa 🙂